G4Media.ro

Băcanu (PNL), semnal că liberalii ar putea să nu voteze bugetul lui…

Băcanu (PNL), semnal că liberalii ar putea să nu voteze bugetul lui Ciucă în Parlament: „A fost extrem de dificil ca PNL să voteze alianţa cu PSD, o să fie şi mai greu să votăm bugetul dacă nu conţine şi cei 7% pentru investiţii”

Deputatul PNL Cristian Băcanu a transmis, marţi, printr-un comunicat oficial, că a fost extrem de dificil ca PNL să voteze alianţa stânga-dreapta cu PSD şi că ”o să fie şi mai greu să votăm bugetul dacă nu conţine şi cei 7% pentru investiţii”. Mesajul acestuia vine după ce liderul partidului, Florin Cîţu, a anunţat că PNL va analiza dacă va accepta şi acest compromis privind bugetul.

”PSD-ul taie din investiţii iar asta este absolut greşit. Nu domnilor de la PSD, 6,7% nu este egal cu 7%!”, a scris deputatul PNL pe Facebook.

Cristian Băcanu arată că ”PNL a pornit în negocierile cu PSD cu o serie de principii liberale de bun simţ”.

”Nu mărim taxele, alocăm 7% din PIB pentru investiţii, nu introducem noi taxe, nu schimbăm PNRR. Nu sunt specialist în finanţe dar sunt liberal şi sunt de acord cu preşedintele PNL, Florin Cîţu, atunci când spune că aşa cum s-au găsit bani pentru pachetul social – atenţie, făcut posibil pentru că guvernele PNL au asigurat o creştere economică capabilă să îl susţină – trebuie să găsim bani şi pentru investiţii. Am mai spus-o şi repet: mediul de afaceri duce greul economiei. Investiţiile sunt cele care asigură dezvoltarea României şi, pe termen mediu şi lung, ne ajută să mărim pensii, alocaţii, salarii. E o logică economică simplă, chiar şi socialiştii ar trebui să o înţeleagă”, a precizat Băcanu.

Potrivit lui Cristian Băcanu, „a fost extrem de dificil ca PNL să voteze alianţa stânga-dreapta cu PSD, o să fie şi mai greu să votăm bugetul dacă nu conţine şi cei 7% pentru investiţii”.

”E un compromis greu şi mi se pare normal să discutăm despre asta, pentru că electoratul liberal trebuie să fie reprezentat, apărat, protejat de guvernul condus de PNL, de parlamentarii PNL, aşa cum alte categorii sociale sunt la rândul lor reprezentate”, spune Băcanu.

Sursa foto: Facebook PNL Sector 5

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. ca imagine dati si voi din gura dar veti semna ca poppa .

  • Hai ca e o ocazie istorica draga schizo, sunt perfect de acord cu tine.
   Ordinele se executa, fie ca esti parlamentar sau postac. Ai votat la ordin la congres, votezi si acum. Ca altfel nu mai intra banu’ la termen.
   Nu stiu cine e poppa dar banuiesc ca e tot un brav executant de ordine ficusiste, ca tine si onor parlamentarul din articol.

 2. Majoritatea penelistilor isi rup hainele de pe ei in fata camerelor TV, cica de suparare ca PNL e aliat cu PSD, dar au votat si pentru alianta asta si voteaza si toate golaniile PSD.
  Ipocrizie!

 3. Liberalii sunt mai proști decât credeam!
  Fără să-și dea seama, se cer afară de la guvernare?!