G4Media.ro

BAC 2020 Bogdan Enescu, profesor de matematică: Subiectele de la matematică au…

BAC 2020 Bogdan Enescu, profesor de matematică: Subiectele de la matematică au același grad de dificultate ca anul trecut. Permit obținerea notei 5 relativ ușor

Subiectele la matematică pe care le-au avut de rezolvat absolvenții de matematică-informatică la examenul de Bacalaureat de astăzi au “același grad de dificultate ca anul trecut”, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul Bogdan Enescu, de la Colegiul Național “Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău.

“Amuzant este că, printre altele, la una dintre probleme s-a ajuns din punct de vedere tehnic la exact aceeași integrală ca anul trecut, care e foarte simplă, dar este același grad de dificultate”, a precizat acesta.

Subiectele permit obținerea notei 5 relativ ușor. Nu sunt probleme cu capcane. Nu a fost niciun subiect care să te ducă pe o cale greșită prin enunț. Eu zic că nu a fost nicio surpriză pentru elevi și bănuiesc că pentru cei care au fost bine pregătiți subiectele au fost considerate ușoare”, a explicat Enescu, pentru Edupedu.ro.

Întrebat dacă a fost un impediment sau un ajutor în pregătirea liceenilor pentru Bacalaureat faptul că au făcut 3 luni de-a XII-a online, fără a mai avea și materia de pe semestrul al II-lea pentru examen, Bogdan Enescu a declarat: “Bănuiesc că a fost un dezavantaj că nu a existat un contact direct profesor-elev. Dar a putut fi surmontat, în mare parte, prin versiunea online”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Asta este calitatea învățământului românesc – ținta este nota 5 (de trecere), nu nota 10 (maximă) – lucru care se reflectă în mentalitatea multor români („merge și așa”, „treacă-meargă” etc).

  2. Bravo Hans, se pare ca ne catalogam singuri. Suntem aia de 5, tara e una de 5 in Europa. Ce fel de inginer ar putea iesi acesti elevi cu un 5 la mate ?Ma surprinde afirmatia mai ales ca vine din partea unui fost olimpic care a stralucit la vremea lui. A ajuns B Enescu sa se inregimenteze in tabara celor de 5, a grupului sub -mediocru?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.