G4Media.ro

Avocatul Poporului, încă un atac la CCR pe legislația care reglementează activitatea…

Avocatul Poporului, încă un atac la CCR pe legislația care reglementează activitatea autorităților în perioada epidemiilor

Avocatul Poporului, instituție condusă de Renate Weber (ex-ALDE) a sesizat miercuri Curtea Constituțională, cerând să admită excepția de neconstituționalitate a prevederilor art. 25 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, și cele ale art. 8 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 11/2020, potrivit unui comunicat de presă.

Articolul din Legea 95 atacat îi dă ministrului Sănătății puterea să adopte prin ordin de ministru măsurile privind prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii, precum și bolile transmisibile pentru care declararea, tratamentul sau internarea sunt obligatorii.

Avocatul Poporului susține că dispozițiile menționate ar fi neconstituționale pentru că ar permite dispunerea unor măsuri de restrângere a exercițiului libertății individuale, prin acte administrative (ordine) emise de organe administrative (Ministrul Sănătății).

În esență, Avocatul Poporului apreciază că lipsa reglementării la nivelul legislaţiei primare a măsurilor generate de epidemii (carantină, izolare/internare obligatorie a persoanelor în contextul bolii transmisibile Covid-19) lasă la latitudinea Ministrului Sănătății emiterea unor acte administrative, cu caracter normativ, de rang infralegal, ingerinţa generată de această stare vizând drepturi fundamentale, respectiv dreptul la libertate individuală și dreptul la viață intimă, familială și privată, cu încălcarea prevederilor art. 53 din Constituţie.

Renate Weber s-a remarcat prin atacarea în cascadă la CCR a diverselor acte legislative în plină pandemie de coronavirus.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Sa se afle in treaba si proasta, pana dezbat aia faptul s-a consumat.

  • Daca e docila sigur nu e proasta
   Intreab-o de bani… cum jumuleste statul cetatenii de bani si cum ne apara ea de legile neconstitutionale prin care legal suntem obligati sa dam bani.
   bani care apoi dispar in conturle lor pentru ca… preventia nu e atuul forte al ANAF-ului.
   Secretul fiscal e mai tare decat vointa poporului de a nu mai fi furat

 2. Credeti ca madama asta Avocata poporului PSD-ALDE ar fi atacat la CCR vreo masura luata in vreme de pandemie, asemenea Tarilor UE, daca la guvernare erau PSD si ALDE?!
  Rusine, sluga jalnica de infractori!!!

 3. Medicina nu e pe deplin cunoscuta de medici darămite de niste judecători pentru a căror atrocități Romania a fost condamnata la CEDO.

 4. Ne-am dat dreaq! Toata lumea zbiara ca are DREPTURI, dar nu am auzit pe nimeni sa spuna ca are si OBLIGATII si ca drepturile sunt exercitate in conditiile legii ( exemple: dreptul la circulatie este garantat, dar legea stabileste conditiile exercitarii dreptului; avem dreptul sa dispunem de propria persoana, DACA nu incalcam drepturile si libertatile altora sau ordinea publica; libertatea de exprimare nu poate prejudicia o alta persoana, etc).

  • Prostanacule, “drepturile și obligațiile” sunt reglementate prin Constituție și legi, așa cum singur afirmi, nu de un neica ministru la ordinului unui neica prim ministru care acționează după ureche ca așa l-a învățat un secretar de stat.

 5. Măi proști și foarte proști ,restrângerea unor drepturi și libertăți nu se poate face decât prin lege votată de parlament așa spune constituția cu care se sterge Kim Jonghannis la dos .Dacă nu vă convine schimbați constituția și dați-i lui Kim Jonghannis puteri nemăsurate.

 6. Acestei femei ii mergea bine si cand era consiliera la presedintele Basescu si cind era eueoparlamentar si ii marge bine si acum cand nu este sluga poporului care o plateste , asa cum ar fi corect, ci este sluga toxica a toxicului Tariceanu. Stie cineva ce se mai intimpla dosarul de mita al individului?

 7. Scroafa asta a înnebunit de tot!

 8. Avocata pzd + alge= interese rusia+ china= comunista

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.