G4Media.ro

Avertismentul SRI, după amendamentele lui Dragnea: Reducerea fondurilor poate vulnerabiliza capacitatea instituţiei de…

Avertismentul SRI, după amendamentele lui Dragnea: Reducerea fondurilor poate vulnerabiliza capacitatea instituţiei de a-şi îndeplini atribuţiile la parametri optimi, cu posibile riscuri chiar de ordin strategic

Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au amânat pentru marţi dezbaterea şi votul asupra raportului bugetelor SRI, SIE şi SPP, în condiţiile în care sumele alocate acestor instituţii au fost diminuate în total cu 525 de milioane de lei, sumă cu care au fost suplimentate bugetele Ministerului Sănătăţii şi CNAS, transmite Agerpres.

Adjunctul directorului SRI, George-Viorel Voinescu, a subliniat în şedinţa de luni a Comisiilor de buget-finanţe că o diminuare a bugetului SRI poate vulnerabiliza capacitatea instituţiei de a-şi îndeplini atribuţiile la parametri optimi.

Perspectiva reducerii fondurilor alocate SRI de la bugetul de stat poate vulnerabiliza capacitatea instituţiei de a-şi îndeplini atribuţiile la parametri optimi, similar anilor anteriori, cu posibile riscuri în plan imagologic, chiar de ordin strategic. În consecinţă, nu putem face improvizaţii financiare sau compromisuri privind necesităţile Serviciului, deoarece acestea ne pot costa mai mult în termeni de securitate naţională, şi nu în termeni financiari. Vă solicit sprijinul pentru asigurarea unui nivel rezonabil de resurse astfel încât baza financiară şi materială să permită SRI realizarea sarcinilor încredinţate potrivit legii“, a afirmat George-Viorel Voinescu.

El a explicat că, „dacă sunt daţi afară oameni, va creşte bugetul la pensii, fără a se realiza o creştere asupra bugetului general consolidat“.

„Nu vom avea salarii pe patru luni, nu vom putea plăti utilităţi, cheltuieli de funcţionare“, a adăugat Voinescu.

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au adoptat, luni, cu amendamente bugetul Ministerului Sănătăţii şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru anul 2019. Decizia a fost luată cu 19 voturi pentru, 13 împotrivă şi o abţinere.

Unul dintre amendamente vizează suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, la capitolul „Sănătate, bunuri şi servicii”, pentru finanţarea programului privind vitamina D, a programului „Panorama”, care presupune testări prenatale ale femeilor însărcinate şi a programului de testare a markerilor tumorali.

Acest amendament, care prevede suplimentarea bugetului ministerului cu 295.000.000 de lei, a fost adoptat cu 23 de voturi favorabile, 11 împotrivă şi o abţinere. Sursa de finanţare a acestor programe provine din diminuarea bugetului SRI cu aceeaşi sumă.

Un alt amendament adoptat stipulează suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 230.000.000 de lei, credite bugetare şi credite de angajament, pentru implementarea de către CNAS a programului „Diabet juvenil”. Acest amendament a fost adoptat cu 24 de voturi favorabile şi 12 abţineri. Sursa de finanţare pentru acest amendament provine din diminuarea bugetului SRI cu 150.000.000 de lei, a SIE – cu 30.000.000 de lei şi a SPP – cu 50.000.000 de lei.

Comisia comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii a avizat favorabil, luni, bugetul instituţiei în forma transmisă Parlamentului de către Guvern.

Potrivit preşedintelui comisiei, senatorul Claudiu Manda, avizul pentru bugetul SRI a fost dat cu voturi 6 pentru şi 2 împotrivă.

Bugetul propus pentru Serviciul Român de Informaţii în 2019 este de peste 2,4 miliarde lei, în creştere cu 4,82% faţă de execuţia preliminată din 2018.

De asemenea, Comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe a avizat, luni, favorabil bugetul acestei instituţii pentru anul în curs, tot în forma transmisă de Guvern. Pentru SIE au fost alocaţi peste 309,5 milioane lei, în creştere cu 8,5% faţă de execuţia preliminată din 2018.

Comisiile pentru apărare ale Parlamentului au avizat favorabil, luni, bugetul Serviciului de Protecţie şi Pază. Potrivit proiectului de buget transmis de Guvern Parlamentului, în acest an, SPP va avea alocată suma de 233.801.000 lei, cu 20,77% mai mare decât cea de anul trecut.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Păi ăsta e și scopul psd+alde+udmr: să facă Rom vulnerabilă pentru ca să o distrugă și să o vândă pe bucăți celor ale căror slugi sunt

  • e adevarat numai ca Romania si asa se vinde, in sens ca am citit undeva ca in ultimii 30 de ani au fost scosi ilegal cel putin 150 miliarde $ prin offshor-ruri, scheme de spalare a banilor, padure taiata si vinduta, zacaminte extrase si vindute, etc, si daca raminem condusi de PSD furtul va continua mereu. de altfel avea sa fie si autostrazi, si salariu si pensii decente, etc. si daca mai pui in considerare ca PSD cu o mina fura dar cu a 2-a se imprumuta de la FMI si ne face datori atunci ce sa mai zic.. nu suntem noi niste oi care merge in coloana la abator ?

  • Cine a dat ţara PSD-ului? Nu cretinii care nu votează?

 2. Romania la mila mafiei.

 3. Dacă tot au lăsat armata fără Nr. 1, de ce sa nu lase și serviciile fără bani!?
  Doamne cum poți sa rabzi ca asa lepre să-și bata joc de o întreaga tara?

  • asta e si problema ca noi scrim comentarii si ii rabdam, iarasi scrim si iarsasi ii rabdac cu speranta ca peste X ani la urmatoarele alegeri criminalii vor lua mai putine voturi si nu vor fi asa influenti.. dar va fi tirziu caci criminalii isi vor pregati terenul pentru o fraudare masiva a alegerilor si iarasi vor sta cocotati pe capetele noastre..

  • Românii sunt prea proşti să meargă la vot. Le place să nu facă nimic şi să se vaite.

 4. Un partid vandut rusilor, asa cum este PSD, este normal sa saboteze serviciile secrete romanesti, pentru a nu putea fi dovedit ca partid vinovat de inalta tradare. Dragnea si gruparea lui de crima organizata numita PSD sunt in slujba Rusiei. Partid abject condus de lideri abjecti. Ce poate fi mai abject decat sa-ti tradezi tara in favoarea eternului duman al Romaniei?

 5. pai asta e si scopul kremlinului care isi face treaba cu miinile criminalilor din PSD. mai bine sa-l aresteze pe Dragnea decit sa le trimita avertismente

 6. La urma urmei, serviciile de informații culeg roadele inactivității lor… Un pericol mai mare pentru siguranța națională decât mustaciosul care învârte țara pe degete după cum vrea mușchii lui, oare există? Unde a fost SRI-ul în tot acest timp?

 7. marea caterinca:
  bugetul sri se aproba in CNAT. Deci, nu poate sa-l mdifice dragnea, doar e un motiv sa zica ca Iohannis tine bugetul pe loc, nu bugetul e nefunctional si nefondat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.