G4Media.ro

Avertismente legate de prezența urșilor în zonă, montate pe locurile de joacă…

Avertismente legate de prezența urșilor în zonă, montate pe locurile de joacă de pe pista de biciclete din Alba Iulia. Poliția locală patrulează zona

Autoritățile din Alba Iulia au montat avertismente legate de prezența urșilor în zona pistei de biciclete din zona pădurii de la Mamut, după ce în zonă au fost observate urme ale unui urs adult și ale unei ursoaice cu pui.

Atenționările au fost amplasate pe elementele din zona locurilor de joacă și pe foișoarele de odihnă.

Primăria Alba Iulia a avertizat încă de acum 3 săptămâni că zona este frecventată de urși, iar polițiștii locali au fost trimiși în patrulare cu mașinile.

Pista de biciclete este frecventată de foarte mulți locuitori ai orașului, mai ales în weekend. Pe traseul ei sunt amplasate locuri de joacă și de odihnă, iar accesul auto este interzis.

Zona este preferată de bicicliști, prin pădure existând mai multe trasee pentru aceștia, dar și de familiile cu copii.

În ultimele săptămâni, prezența urșilor a fost semnalată în mai multe rânduri, în proximitatea orașului. Un exemplar de dimensiuni mari a fost filmat în urmă cu trei zile, pe un drum județean din apropierea unei localități, la doar 5-6 kilometri de Alba Iulia.

Localnicii consideră că animalele au fost relocate ilegal din alte părți ale țării, dar reprezentanții asociațiilor de vânătoare din Alba cred că este vorba mai degrabă despre înmulțirea lor, în condițiile în care nu mai pot fi împușcați.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ce marketing de slaba calitate. Sa pui panouri in locurile de joaca ale copiilor, asta spune ceva despre disperarea unora ce viseaza la vanatoare. Eternii salvatori.

    • nu stiu in ce lume paralela traiti, voi, aparatori a drepturiilor de animale, insa asta este realitatea perceputa de marea majoritate, da, ursul umbla, printre orase, printre locuri de joaca a copiilor, iar voi sunteti galagiosi, daca ursul este impuscat, moartea semenilor tai nu te preocupa, este o moarte frumoasa sa fii omorat in curtea ta de un urs. Si sa nu veniti cu textul, ca au taiat paduriile, ca nu prea are nimic de a face asta cu numarul foarte mare de ursi.

  2. In stilul specific romanesc, cu doua panouri au rezolvat problema. Daca te sfasie ursul la locul de joaca ei nu sunt de vina, doar ai fost avertizat.