G4Media.ro

Avertisment de la preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti: Există ceva mai periculos decât…

Avertisment de la preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti: Există ceva mai periculos decât incidentele antisemite din ultima perioadă: normalizarea violenței

Silviu Vexler, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti, a avertizat marți că în România apare un fenomen extrem de periculos: normalizarea violenței.

”Există ceva mai periculos decât incidentele antisemite din ultima perioadă: normalizarea violenței și acceptarea urii, indiferent de formele ei. Violența vorbelor se transformă foarte ușor în violența faptelor, am văzut deja acest lucru. Indiferența și apatia societății nu fac decât să încurajeze aceste manifestări”, a spus Vexler la ceremonia dedicată Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

El a adăugat că este esențială educația: ”combaterea extremismului, a urii, a antisemitismului nu este posibilă fără educație. De aceea e importantă introducerea disciplinei pentru studierea holocaustului”. (Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Inainte de studierea holocaustului, elevii ar trebui sa studieze istoria holocaustului Romanilor (istoria reala, crimele regimului comunist, adevarulndespre Revolutia din 90 si mineriade).
  Si apoi, mai vorbim….

  • Ideea conteaza, a stidului a unei tragedii de genu. Nu conteaza daca e despre romani,romi, etc. Lasa-l ultranationalismul asta si nu uita ca pana sa fim romani,germani,rusi,etc suntem oameni 🙂

  • @Perus o ideeie contează daca o poți impune altfel nu contează , băgatul pumnului in gura nu o ideie decât daca reușești daca nu in vei avea tu in mecla.

 2. AUR normalizeaza violenta in spatiul public. Au doar mesaje de ura si instiga la dezbinare si destabilizare.

  • Poți cita un astfel de mesaj?
   Că de retorică și propagandă mincinoasă, s-a săturat lumea

  • Aducerea ateilor pe „calea cea dreaptă” este suficientă? Dar interzicerea prin lege a avorturilor? Dar îndoctrinarea religioasă (ortodoxă mai exact) în școli? Sunt și ele suficiente, Straight & Proud? Oare crezi că noi nu ne-am săturat de luptătorii ăștia pentru „libertate”? Bine, libertate din aia sub forma unei dictaturi dreptaco-creștinopate de toată frumusețea.

 3. Cea mai „puternica armă ” e compasiunea umană pe care tu nu o ai față de alții, dar ii obligi pe ceilalți să o manifeste, măcar să o mimeze, față de tine.