G4Media.ro

Avertisment de la Centrul European de Prevenire și Controlul Bolilor: Varianta Omicron…

Avertisment de la Centrul European de Prevenire și Controlul Bolilor: Varianta Omicron poate deveni majoritară în Europa ”în următoarele luni”

Varianta omicron a SARS-CoV-2 ar putea deveni majoritară în Europa ”în următoarele luni”, în cazul în care se confirmaă primele tendinţe, avertizează joi Centrul European de Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), şi ”ar putea cauza peste jumătate dintre infecţiile provocate de virusul SARS-CoV-2” pe continent, relatează AFP, citată de News.ro

Potrivit ECDC, cu sediul la Stockholm, ”datele preliminare sugerează un avantaj substanţial” al noii varinate omicron asupra variantei indiene (delta), dominantă în prezent.

Pe baza acestor modele matematice, ”omicron ar putea cauza peste jumătate dintre infecţiile provocate de virusul SARS-CoV-2 în Uniunea Europeană (UE) în următoarele luni”, avertizeazăîntr-un comunicat agenţia europeană.

Există în continuare numeroase incertitudini, iar viteza cu care omicron ar putea deveni majoritară depinde de amploarea avranatjului noii variante asupra celor precedente şi de amploarea infecţiilor covid-19, subliniază ECDC.

Noua variantă omicron a indus panică în lume, însă este prea devreme să se spună ce impact va avea asupra pandemiei, estimează unii experţi.

Denumtă cu numele literei greceşti omicron de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), varanta a fost semnalată pentru prima oară în Botswana, înainte să fie descopeiră în Africa de Sud, care a anunţat acest lucru la 25 noiembrie.

La o zi după acest anunţ, OMS a clasificat noua varantă a noului coronavirus drept ”îngrijorătoare”.

Multe dintre temeri rămân, pentru moment, doar teoretice, însă omicron prezintă un număr de mutaţii fără precedent din punct de vedere genetic – inclusiv 30 de mutaţii la nivelul proteinei ”spike” – ”cheia” intrării virusului în organism.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. 🤣 Va deveni evident, nu mai explic biologie evolutiva injectatilor, cu cat mai repede, cu atat mai bine, pt ca e mult mai lejera ca Delta. O viroza. De ce nu ai vrea sa inlocuiasca Delta cat mai repede daca nu omoara nici pe cei ce au HIV? De ce? Vor cumva sa mentina pandemia cat mai mult timp pt ca alte planuri politice, cum ar fi fortarea unui ID digital global?

  • Sa inteleg ca tu ai pre-pay din honolulu in roaming in romania.
   Toti care platesc impozit la primarie sau incaseaza un salariu legal sau folosesc un telefon gsm au un ID.
   Si ce e rau in asta?
   Noi vrem sa ajutam nu sa lenevim

 2. Va deveni, numai explic biologie evolutiva injectatilor, dar cu cat mai repede, cu atat mai bine. De ce nu ai vrea sa inlocuiasca Delta cand e o varianta mult mai lejera, nu mor nici cei cu HIV de la ea. A, poate pt ca unii aveau mari planuri politice sa mentina pandemia cat mai mult timp, sa forteze ID digitale globale, in numele pandemiei, evident. Da, ei, teapa, e deja aici ⭕, numai poate fi oprita. 🔴🔺️⭕ 🥂

  • Sunt multe forme de pa ran oya. Cei mai multi par normali, apar la TV, in Parlament, doctori in spitale…
   O sa fim bine, doar cei care apartinem de un grup real

 3. Tre sa ma opresc din rescris acelasi comentariu, cand nu apare pe site-ul asta nu foarte genial. 🤣

  • Scrie fat-o, scri-e.
   Nici tu nu stii ce vrei.
   Exista contract separat cu G4 media… dar iti trebuie rezidenta in Anglia

 4. Suntem in grafic- o variantă contagioasă dar mai putin periculoasă, semn că virusul s-a adaptat la om și imunizarea comunitară a cam fost atinsă.

  Desigur, politrucii, medicii, jurnaliștii vor ținecu dinții de pandemia care i-a imbogățit. Hai mai tragem 6 luni că mai am de luat un apartament că iau 3500 de euro pe lună.

  Hai că mai am ceva miliarde de alocat, tine dom-le starea de alertă. Terorizează-i incă un pic de sărăcani că nu mai pupăm noi așa șansă

 5. Deja tremur de frica,daca ma apuca stranutul de la Omicron?

 6. Hai că mai vin câteva „melearde” de doze pentru martoage. Iar se „trezește” scursura aia din Cipru cu conturile burdușite de euroi. Nu mai zic de cățeaua Ursula, care s-a „aranjat” pa’ viață.