G4Media.ro

Avertisment al ministrului sănătății din Germania: Petrecerile, o sursă de infecţie/ Asupra…

Avertisment al ministrului sănătății din Germania: Petrecerile, o sursă de infecţie/ Asupra acestui aspect trebuie să ne concentrăm, pe lângă cel al vacanţelor

Numărul noilor infectări cu coronavirus e în creştere pretutindeni, inclusiv în Germania. Care este cauza? Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, avertizează faţă de pericolul pe care îl reprezintă petrecerile, transmite postul de radio Deutsche Welle.

În Germania, cazurile de COVID-19 sunt în creştere. Un motiv îl reprezintă numărul mare de persoane care s-au întors deja din vacanţă, dat fiind că în unele landuri federale şcolile au reînceput. Dintre turiştii reveniţi în Germania, mai mulţi au fost testaţi pozitiv.

Guvernul federal a declarat Spania continentală şi Insulele Baleare drept zonă de risc Covid. Numai Insulele Canare nu figurează pe listă. Decizia a fost luată după ce numărul noilor infectări cu SARS-CoV-2 a crescut, în decurs de 24 de ore, la aproape 3000. Cei care se întorc din Spania trebuie testaţi şi intră în carantină până la aflarea rezultatului.

Un alt motiv îl prezintă petrecerile în grup mare. Ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, avertiza, duminică seară, faţă de acest pericol într-o intervenţie la postul public de televiziune ZDF. „Asupra acestui aspect trebuie să ne concentrăm, pe lângă cel al vacanţelor”, a subliniat politicianul creştin-democrat.

Întrebat dacă se vor impune noi restricţii suplimentare, Spahn a spus că nu consideră că trebuie revenit la lockdown, închizându-se, de pildă, din nou frizeriile sau magazinele. Ajunge respectarea măsurilor existente: purtarea măştii de protecţei şi distanţarea.

Ceea ce ar trebui, însă, luat în considerarea, a mai spus ministrul german, e regulamentul privind întâlnirile în grup mare, respectiv petrecerile. El are, ce-i drept, înţelegere pentru oamenii care vor să petreacă o nuntă cu 100 sau 150 de persoane, dar dacă situaţia o cere ar trebui luate măsuri suplimentare – de la land la land.
Experţii în alertă

Institutul Robert Koch (RKI) a calificat situaţia din Germania, în raportul său de sâmbătă, drept „foarte îngrijorătoare” şi a apelat la întreaga populaţie pentru a frâna dinamica răspândirii virusului. Întâlnirile în grup mare, mai ales în spaţii închise, ar trebui evitate, au solicitat experţii RKI.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Vacante nu. Petreceri nu. Ne mai rămân doar protestele beleme.

  2. Pai sa ia legatura cu Orban

  3. Nu va faceti grija pentru nemti. La 1000 de cazuri pe zi, e echivalentul a 250 de cazuri la noi, avand populatie de peste 4 ori mai mare.

    Noi la 400 de cazuri pe zi vorbeam ce sa mai deschidem si cum sa relaxam mai tare, ca nu se poate altfel dom’ne…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.