G4Media.ro

Averea lui Plahotniuc, pusă sub sechestru: Vilele din Elveția, Franța și România,…

Averea lui Plahotniuc, pusă sub sechestru: Vilele din Elveția, Franța și România, 9 apartamente și 9 mașini

Proprietățile din străinătate ale fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc, estimate la peste 160 de milioane de lei, urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția. Anunțul a fost făcut de Procuratura Generală, care susține că „a administrat probe suplimentare și a convins magistrații că anume Vladimir Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite”, transmite Jurnal.md

Este vorba despre vilele lui Plahotniuc din Elveția (foto), Franța și România, 5 autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția).
La fel, urmează a fi sechestrate 9 apartamente înregistrate pe numele soției acestuia, precum și 4 autoturisme (înregistrate în Republica Moldova).

„Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale și Serviciul de Informații și Securitate, care demonstrează că beneficiarul efectiv al proprietăților este învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terți”, anunță Procuratura.

Potrivit celor constatate, bunurile mobile și imobile ar fi fost cumpărate din banii sustrași din sistemul bancar, iar pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii au insistat pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare.

Amintim că, la începutul verii, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana a admis doar unul din cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe 10 imobile și anume: 6 apartamente și 4 încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 milioane LEI.

Toate proprietățile lui Plahotniuc, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, deja au fost sechestrate.
Setul de acte, cu traducerile de rigoare, au fost expediate autorităților din Franța, Elveția și România pentru a fi puse în executare.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Sursa: Jurnal.md

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. a lu4 nastase,ponta,dragnea ,udrea?DAN IOAN POPESCU MILIARDAR, pe cind?