G4Media.ro

Autostrada Moldovei: organizațiile civice și partidele de opoziție cer renunțarea construirea A8…

Autostrada Moldovei: organizațiile civice și partidele de opoziție cer renunțarea construirea A8 prin Parteneriat Public Privat

Asociațiile civice ”Împreună pentru A8” și ”Moldova vrea autostradă”, precum și organizațiile din Iași ale PNL, USR, PLUS și PMP cer guvernului să renunțe la soluția Parteneriatului Public Privat (PPP) pentru construirea Autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș (A8), potrivit unui comunicat de presă.

În schimb, organizațiile anunță că vor sesiza Avocatul Poporului privind încălcarea de către Guvernul României a Legii 291/2018, legea Autostrăzii Unirii – Ungheni – Iași – Târgu Mureș, în ceea privește instituția responsabilă de executarea proiectului.

Solicitările asociațiilor:

1. Renunțarea la Parteneriatul Public Privat privind Autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș (A8) și punerea în aplicare a Legii 291/2018, prin responsabilizarea Ministerului Transporturilor, conform legii, privind finanțarea și realizarea integrală a acestei investiții – termen limită 1 septembrie 2019.

2. Înființarea Unității de Implementare și Management a Proiectului Autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș, în subordinea Ministrului Transporturilor, din care să facă parte și ONG – urile asociațiile Împreună pentru A8, Moldova vrea autostrada și Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei.

Participanții au convenit că vor sesiza Avocatul Poporului privind încălcarea de către Guvernul României a Legii 291/2018, legea Autostrăzii Unirii – Ungheni – Iași – Târgu Mureș, în ceea privește instituția responsabilă de executarea proiectului.

Reprezentanții partidelor participane în cadrul grupului de lucru au fost:
– deputatul Marius Bodea și consilierul local Etienne Ignat – PNL IASI
– deputatul Petru Movila – PMP Iași
– deputatul Cosette Chichirău și Silviu Gurlui, vicepreședinte – USR Iași
– Monica Berescu și Daniel Șandru – PLUS Iași

Din partea societății civile au fost prezenți:
– Catalin Urtoi, vicepreședinte și Mihai Dorin, membru CA – Asociația Împreună pentru A8
– Covasnianu Adrian, vicepreședinte – Asociația ”Moldova vrea Autostradă”
– Dorin Dobrincu, președinte – Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Toate asociatiile si organizatiile , care nu sunteti de acord cu parteneriatul public privat , nu aveti decat sa o constuiti si sa o intretineti pe banii vostri , ca doar a mai construit o persoana 1 metru de autostrada .Voi ce mai aste asteptati ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.