G4Media.ro

Autoritățile germane au arestat 3 bărbați pentru spionarea unei ținte ucrainene /…

sursa foto: Captura video

Autoritățile germane au arestat 3 bărbați pentru spionarea unei ținte ucrainene / Un rus, un armean și un ucrainean sunt acuzați că au urmărit o persoană din Ucraina

Trei bărbați au fost arestați la Frankfurt sub suspiciunea de spionaj, au anunțat vineri autoritățile germane, conform POLITICO. Cei trei suspecți – un rus, Arman S., un armean, Vardges I., și un ucrainean, Robert A. – au călătorit în Germania pentru a aduna informații pentru un serviciu de informații străin, potrivit Parchetului Federal.

Cei trei, care au fost arestați miercuri, sunt acuzați că au supravegheat o persoană din Ucraina și au pândit o cafenea din Frankfurt, unde ar fi trebuit să se afle ținta lor. Parchetul federal nu a dezvăluit pentru ce serviciu de informații al țării ar fi lucrat bărbații.

Guvernele europene și agenții de spionaj au devenit din ce în ce mai îngrijorați de intensificarea spionajului în blocul comunitar de la invazia la scară largă a Moscovei în Ucraina la începutul anului 2022. Din Franța până în Bulgaria, spionii ruși, care lucrau adesea sub acoperire diplomatică, au fost expulzați în masă.

Săptămâna trecută, miniștrii de externe din opt țări ale UE i-au scris celui mai înalt diplomat al blocului, cerând ca diplomații ruși și familiile acestora să fie împiedicați să se deplaseze liber, în încercarea de a „reduce semnificativ spațiul operațional al agenților ruși”.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a angajat, de asemenea, să ia măsuri drastice împotriva spionilor ruși, inclusiv să impună „restricții mai stricte asupra personalului serviciilor secrete rusești în întreaga alianță”.

Arestările din Frankfurt au loc la câteva zile după ce Estonia a condamnat un profesor universitar rus la șase ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Kremlinului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Rușii, chinezii, nord-coreenii, iranienii nu au ce căuta pe teritoriul UE sau SUA.