G4Media.ro

Autoritățile din Suedia au refuzat cererea unui cuplu de a-și numi copilul…

Autoritățile din Suedia au refuzat cererea unui cuplu de a-și numi copilul ”Vladimir Putin”. Numele președintelui Rusiei este interzis, fiind considerat nepotrivit

Starea civilă suedeză a refuzat ca un cuplu să-şi numească fiul ”Vladimir Putin”, apreciind că numele preşedintelui rus intră în categoria interzisă a prenumelor ”nepotrivite”, au anunţat luni autorităţile, relatează AFP.

”Prenumele nu trebuie să ofenseze, să antreneze o jenă a persoanei care poartă numele şi nici să nu fie considerat nepotrivit din vreun motiv”, a decis fiscul suedez, competent în materie.

”Numele de familie nu convin ca prenume, iar acest lucru se aplică de asemenea numelor care seamănă numelor de familie”, apreciază Skatteverket în această decizie, la începutul lui septembrie.

Părinţii, care locuiesc într-un sătuc din sudul Suediei, au ales să-şi numească fiul ”Vladimir Putin”, trascrierea curentă a numelui preşedintelui rus în suedeză şi engleză.

Fiscul suedez a refuzat să considere că ”Vladimir” şi ”Putin” pot fi considerate drept două prenume distincte.

”Autoritatea fiscală decide în această speţă că această combinaţie Vladimir Putin trebuie apreciată în totalitatea ei”, a stabilit ea.

Drept consolare, scrisoarea prin care instituţia anunţa respingerea cererii conţinea un nou formular de înregistrare a prenumelui.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. A doua veste bună după amendarea guvernului polonic de UE, oare mai primim una să fie trei pe azi?

 2. Din seria „Cichi Cean Popescu” si „Andreea Marin Ionescu”. Pe suedezi macar i-a dus mintea sa-i opreasca.

 3. Când eram mic și mai ajungeam vara pe la țară am auzit o întâmplare asemănătoare: era în sat un om căruia toată lumea îi zicea Ghiocel, dar în acte se numea Gheorghe (da, era țigan). Asta s-a întâmplat pentru că popa a refuzat să îl boteze Ghiocel, pentru ca că n-ar fi nume creștinesc.
  Revenind la suedezii ășția, nu ar trebui să fie treaba statului ce nume pot da sau nu părinții unui copil, nici să decidă care sunt numele acceptabile și care nu.

 4. Un exemplu exemplar de curaj în apărarea valorilor occidentale.

  • Fă o susținere succintă.

 5. Care sunt valorile occidentale apărate aici !
  Faci pe desteptu’ sau te prefaci doar ?!?

 6. Si daca suedezu candideaza la rusi ghici cine va castiga?

 7. Cel mai bun nume ar fi fost cel imortalizat pe plăcuța suedeza.