G4Media.ro

Autoritățile din România, după ce vaccinul Astra Zeneca a fost declarat sigur…

Autoritățile din România, după ce vaccinul Astra Zeneca a fost declarat sigur și eficient de către EMA: Beneficiile vaccinării depăşesc riscurile reprezentate de efectele adverse

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat concluziile Comitetului de siguranță privind vaccinul AstraZeneca. Directoarea EMA, Emer Cooke, a precizat că vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient. Imediat după acest anunț, reprezentanții Comitetului naţional privind vaccinarea anti-COVID au transmis că raportul beneficiu – risc pentru vaccinul COVID-19 de la AstraZeneca rămâne nemodificat.

„Beneficiile vaccinării depăşesc riscurile reprezentate de efectele adverse”, se precizează într-un comunicat transmis de CNCAV, joi seara, fiind subliniată una dintre concluziile Comitetului pentru evaluarea riscului în materie de farmacovigilenţă din cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului.

„Vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului, cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european. Încurajăm monitorizarea şi raportarea tuturor reacţiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât şi de profesioniştii în sănătate. CNCAV asigură populaţia de întreaga transparenţă completă şi responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informaţiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil şi sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19″, subliniază Comitetul naţional privind vaccinarea anti-COVID.

Conform CNCAV, principalele concluzii ale şedinţei de joi a Comitetului pentru evaluarea riscului în materie de farmacovigilenţă (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee – PRAC), din cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului, cu privire la evaluarea cazurilor raportate de evenimente tromboembolice şi trombocitopenie în urma imunizării cu vaccinul produs de compania farmaceutică AstraZeneca, sunt:

* nu există dovezi ale unor probleme legate de loturile specifice de vaccin sau de anumite unităţi de producţie;

* vaccinul nu este asociat cu o creştere a riscului general de formare a cheagurilor de sânge (evenimente tromboembolice);

* vaccinul poate fi asociat cu apariţia a două afecţiuni extrem de rare: coagulare intravasculară diseminată şi tromboza de sinus venos cerebral, ambele afecţiuni fiind asociate cu scăderea numărului de trombocite.

„Deşi nu s-a demonstrat o relaţie de cauzalitate a acestor afecţiuni cu administrarea vaccinului, aceasta nu poate fi exclusă în acest moment, dovezile disponibile fiind insuficiente pentru a stabili o cauzalitate, urmând să fie colectate şi analizate mai multe date. Informaţiile despre medicament (Rezumatul Caracteristicilor Produsului şi Prospectul) vor fi actualizate pentru a include date cu privire la atenţionarea riscului de apariţie a tulburărilor de coagulare şi trombocitopenie”, arată CNCAV.

Sursa foto: astrazeneca.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. E bun Zeneca. „Papabun”….
  Și de ce nu ar fi bun? Păi nu sunt bune și F16 din mileniul trecut?

  • Cat de bun e F16 intreba-i pe pilotii cracanati de pe SUH de ultima ora doborati de turcaleti (2 buc SUH de un F16) Cat despre vaccin specialistii s-au pronuntat acum e vremea trollilor mujici sa conteste totul. Da-i inainte ai credibilitate 0.

 2. Acelasi lucru il putem spune si despre imunizarea naturala fata de imunizarea fortata prin vaccinare asta pe termen lung si pt oamenii sanatosi,altfel inveti sistemul imunitar sa fie lenes si dependent!!

 3. O luptă politică între convertirea lirei la moneda europeană, nu port un război atipic, port uniforma lui Cuza

 4. Statistic risc minim
  Individual risc maxim pentru unii adica deces

  • Si traversarea strazii prezinta risc individual (statistic mai mare decat cel de a avea efecte secundare la vaccinare) si totusi nimeni nu renunta sa treaca strada

 5. Si traversarea strazii prezinta risc individual (statistic mai mare decat cel de a avea efecte secundare la vaccinare) si totusi nimeni nu renunta sa treaca strada

 6. Conform imunoloagei lu’ Moisescu si vaccinul BCG omoara oamenii pe capete,dar lumea isi vaccineaza copii dupa sistemul beneficiile depasesc riscurile,pentru ca poate a aparut un deces la 1 milion (toata lumea spera sa nu fie ei acel caz)de vaccinari,dar nu vor sa avem mii de copii cu tuberculoza care sa se aleaga cu sechelele cauzate de aceasta boala. Oricum nu inteleg agitatia asta a antivaccinistilor,daca ei stiu sigur ca nu vor face forme grave de covid,si nu ii vaccineaza nimeni cu forta.Dar nu poti sa incerci sa convingi oamenii care se simt vulnerabili in fata sars cov 2 sa nu se vaccineze cand organizatiile medicale europene recomanda asta,iar antivaxerii au studii medicale facute pe facebook.