G4Media.ro

Autorităţile birmane anunţă că ard droguri în valoare de o jumătate de…

sursa foto: Facebook

Autorităţile birmane anunţă că ard droguri în valoare de o jumătate de miliard de dolari, în urma unui raport ONU/ Experții acuză o ”perdea de fum” și ”complicitatea” juntei în protejarea unei producţii de droguri la scară mare

Autorităţile birmane anunţă duminică faptul că au ars droguri în valoare de o jumătate de miliard de dolari, după ce ONU a avertizat că producţia de metamfetamină atinge un ”record” în regiune, relatează AFP.

Aproape două tone de heroină şi 630 de milioane de comprimate de metamfetamină au fost arse la Yangon, anunţă autorităţile.

Însă unii experţi consideră că acest gest este doar o ”perdea de fum” a juntei din Myanmar, care nu luptă în mod serios împotriva acestei probleme, declară AFP un analist independent, David Mathieson, care evocă ”o complicitate militară activă în protejarea unei producţii de droguri la scară mare”.

ONU a publicat luna trecută un raport în care arată că un miliard de tablete de metamfetamină au fost conficate în Asia de Est şi Sud-Est anul trecut, un volum ”record”.

În aceeaşi perioadă, 79 de tone de ”crystal meth” au fost confiscate în regiune, se arată în raport.

Statul Shan, situat în nordul Myanmarului, rămâne principala sursă de metamfetamină în regiune.

Potrivit unor experţi, această producţie atinge niveluri fără precedent, favorizată de lovitura de stat din Myanmar din februarie 2021, care a paralizat economia birmană.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sa nu se supere autorul, e nevinovat, foloseste cuvintele ca noi toti, vorbim mult si nu mai gandim cuvantele.
    Dar e o IMENSA GRESEALA sa asociem cuvintele DROGURI si VALOARE, si greseala asta e doar una din „schizofreniile” noastre zilnice, din incapacitatea de a separa bine apele ca sa trecem pe malul celalalt in siguranta.
    Trebuie facut un calclul de vieti distruse : droguri in valoare de 10 000 de VIETI, de exemplu.
    Niciun stat nu trebuie sa „valorifice” asa ceva, si daca face asa zise medicamente din ele tot nu se poate vorbi de valoare.
    Singura „valoare” pe care as accepta-o, dar nu s-ar numi valoare, ar fi avantajul (randamentul) la arderea acestor prafuri. Dar am convingerea ca energia bagata in fabricarea lor e infinit mai mare decat cea obtinuta prin ardere. In concluzie, pudrele astea nu trebuie sa existe.

  2. S-a mai auzit ceva legat de drogurile alea esuate pe litoralul romanesc si de oprirea radarelor cind trec drogurile prin raza lor ?