G4Media.ro

Autoritatea Palestiniană: Ajutorul militar american pentru Israel este o „agresiune împotriva poporului…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Autoritatea Palestiniană: Ajutorul militar american pentru Israel este o „agresiune împotriva poporului palestinian”

Preşedinţia Autorităţii Palestiniene a reacţionat sâmbătă la aprobarea de către Camera Reprezentanţilor din SUA a unui ajutorului militar de mai multe miliarde de dolari pentru Israel, numind-o o „agresiune împotriva poporului palestinian”, scrie AFP, transmite Agerpres.

Aceşti bani riscă „să se traducă în mii de victime palestiniene în Fâşia Gaza” şi în Cisiordania, a declarat Nabil Abu Rudeina, purtător de cuvânt al preşedintelui Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas, denunţând o „escaladare periculoasă”.

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat sâmbătă un nou ajutor militar de mai multe miliarde de dolari pentru Israel, care este în război cu mişcarea palestiniană Hamas, în pofida preocupărilor internaţionale cu privire la situaţia civililor din Fâşia Gaza.

Aceste fonduri vor fi folosite, printre altele, pentru a consolida scutul antirachetă al Israelului, numit „Domul de Fier”.

Proiectul de lege trebuie acum aprobat de Senat, unde un prim vot ar putea avea loc chiar marţi.

Ca reacţie la votul din Camera Reprezentanţilor, Israelul a transmis că noul ajutor din partea SUA este „un mesaj puternic către inamicii noştri”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...