G4Media.ro

Autobuz cu hidrogen, în teste la Constanţa

sursa foto: CT BUS

Autobuz cu hidrogen, în teste la Constanţa

Un autobuz electric cu sursă de alimentare pe bază de hidrogen efectuează, în aceste zile, mai multe curse demonstrative în municipiul Constanța și în localitățile apropiate, transmite Radio Constanța, citat de Rador.

Acțiunea are loc în cadrul unui proiect în care sunt implicate compania locală de transport CT Bus, Primăria Constanța și Universitatea Ovidius.

Profesorul universitar Eden Mamut spune că realizarea autovehiculelor de acest tip necesită o cantitate mai redusă de materii prime foarte rare și scumpe:

„Autobuzul cu hidrogen este un vârf de tehnologie, pentru că el este un sistem de tracţiune hibrid, care are ca unitate de încărcare a acumulatorilor celula de combustie, deci o baterie de celule de combustie. Avantajul este că, în felul acesta, se micşorează numărul de baterii de pe un astfel de vehicul, se lungeşte durata de viaţă a unui astfel de acumulator şi această celulă de combustie contribuie, de asemenea, la întregul ansamblu de avantaje. În felul acesta, practic, cantitatea de materiale critice care sunt înglobate în componentele autobuzului reprezintă, evident, o cantitate mult redusă şi, din această perspectivă, este extrem de util.“

Autonomia unui autobuz electric alimentat cu hidrogen poate ajunge la 300-400 de kilometri și, dacă sunt utilizate surse ”verzi” de producere a hidrogenului, precum centralele eoliene, exploatarea autovehiculelor de acest fel contribuie cel mai puțin la poluarea atmosferică.

sursa foto: CT BUS

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Exact asta lipsea in Constanta in rest au de toate.

  2. Poza nu e din Constanța, pentru ca dom Chitac a taiat inclusiv statiile care I mai ferea oamenii de intemperiile vremii.