G4Media.ro

Austria și Cehia, probleme cu platformele online de programare a vaccinării

Austria și Cehia, probleme cu platformele online de programare a vaccinării

La fel ca România, și platformele de programare a vaccinării din Austria și Cehia au înregistrat probleme vineri, în prima zi de lansare, potrivit presei locale.

Luate cu asalt de cetățenii care vor să se vaccineze, platformele informatice și call-center-urile au clacat în primele ore de la lansare, revenindu-și la normal ulterior.

Astfel, în Austria, programarea online a putut fi făcută doar după câteva ore, potrivit publicației Nachrichten, care a raportat căderea platformei, dar și supra-încărcarea liniilor telefonice specializate timp de peste două ore de la lansarea programată în jurul orei locale 14.00.

În Cehia s-au înregistrat aceleași probleme pentru platforma dedicată persoanelor peste 80 de ani. Nu doar platforma pentru programări online s-a blocat, ci și linia telefonică specială. În primele două minute de la lansare, 75.000 de utilizatori au încercat să acceseze site-ul, care a picat.

În ambele țări autoritățile guvernamentale au anunțat sporirea capacității de reacție în fața valului de utilizatori care vor să se vaccineze rapid. (Foto: Pexels.com)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Primul pas catre votarea online a fost facut…

 2. Vine lili sa le spuna si astora ca sunt „varza”, „demisia” USRPlus.

  • Ce rost are sa-ti explice cineva de costuri de implementare, testare si mentenanta diar cu angajatii STS. Oamenii aia externalizeaza ceva? Sunt pe servere fizice sau virtuale. Care e incarcarea in peak a infrastructurii.
   Asa daca fac doar POC-uri eu zic ca a iesit bine.
   De ce crezi ca se sta la coada sa depui o cerere? Ca sa nu le depuna toti in acelasi timp. Desigur, coada virtuala. Serverul de email e o astfel de coada – configurat corect sa primeasca email doar de le adrese validate anterior.

 3. Aaa un articol sa acopere incompetenta celor din USR+….daca se întâmplă în cazul celor de la PSD sau PNL era linșaj…

  • Instituția STS care a implementat solutia e apolitica. Dupa sigla? beneficiar e Guvernul care nu trebuia sa semneze acceptanta fara teste de performanță: cate requesturi pe secunda accepta pe Submit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.