G4Media.ro

Austria, furioasă pe guvernul Orban: Viena a înăsprit controalele la frontiera cu…

Sursa Foto: www.schengenvisainfo.com

Austria, furioasă pe guvernul Orban: Viena a înăsprit controalele la frontiera cu Ungaria după ce Budapesta a decis eliberarea traficanților de persoane

Austriecii se aşteaptă la eliberarea din închisoare a aproximativ șapte sute de traficanți de persoane, iar din această cauză, din ordinul ministrului de interne, au înăsprit vineri controalele la punctele de trecere a frontierei austro-ungare, încetinind astfel, la sfârşitul acestei săptămâni, întoarcerea acasă a cetăţenilor ungari care lucrează în Austria, transmite publicația de opoziție Nepszava, citată de Rador.

Decizia Guvernului ungar de a elibera traficanţii de persoane din închisoare a provocat o furie serioasă la Viena. Duminică, ministrul austriac de externe, Alexander Schallenberg, l-a tras la răspundere pe omologul său ungar, Péter Szijjártó, în legătură cu decizia neanunțată anterior, iar luni ambasadorul Ungariei la Viena a fost convocat în Ministerul de Externe al Austriei. Luând în considerare datele din Ungaria, autorităţile austriece se aşteaptă la eliberarea din închisoare a aproximativ șapte sute de traficanți de persoane, iar din această cauză, din ordinul ministrului austriac de interne, au înăsprit vineri controalele la punctele de trecere a frontierei austro-ungare, încetinind astfel, la sfârşitul acestei săptămâni, întoarcerea acasă a cetăţenilor ungari care lucrează în Austria, relatează Nepszava, citată de Rador.

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, a semnalat că Guvernul de la Viena va revizui sistemul de cooperare operat la granița ungaro-sârbă cu organele de poliție ungare. Purtătorul de cuvânt al Ministerului austriac de Interne a calificat traficul de persoane drept o infracțiune gravă, iar argumentul şefului de Cabinet al premierului ungar, Gergely Gulyás, potrivit căruia costă mult să țină în închisoare traficanţii străini, drept o scuză ieftină.

Autorităţile de la Viena sunt nemulţumite de mult timp din cauză că Ungaria nu reține refugiații care sosesc la granițele sale, ci îi conduce mai degrabă la granița cu Austria. Nu este întâmplător că în timp ce Austria a înregistrat sosirea a 100.000 de refugiați la începutul anului trecut, Ungaria a înregistrat doar 50. Văzând datele înspăimântătoare, Viena și-a înăsprit deja controlul la frontieră anul trecut, drept urmare anul trecut a reţinut 712 traficanți de persoane, cu 61% mai mult decât în anul precedent.

Sursa: Nepszava/ Rador/ Traducerea: Rozália Gănciulescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...