G4Media.ro

Austria este cea mai fericită țară din Uniunea Europeană/ Românii pe locul…

Sursa foto: Unsplash / Anton

Austria este cea mai fericită țară din Uniunea Europeană/ Românii pe locul doi, mai mulțumiți decât italienii, spaniolii sau nemții (Eurostat)

Potrivit noilor cifre ale Agenției de statistică a UE, Austria este cea mai fericită țară din cele 27 de state membre ale Uniunii, transmite The Independent.

Austria a obținut un scor general de 7,9 din 10 în cadrul publicației anuale a Eurostat privind „indicatorii de calitate a vieții”, care se bazează pe sondaje efectuate în toate statele membre.

Polonia, Finlanda și România s-au clasat pe locul al doilea, toate cu un scor de 7,7 din 10, în timp ce, la celălalt capăt al scalei, Bulgaria a obținut cel mai mic scor, fiind singura țară care a obținut mai puțin de șase puncte (5,6) la indicele general de satisfacție a vieții.

Eurostat a precizat că publicația sa are ca scop „să surprindă tendințele în ceea ce privește bunăstarea subiectivă a cetățenilor europeni”, menționând că „cetățenii UE au avut tendința de a fi destul de mulțumiți de viața lor în general, raportând o medie de 7,1 puncte din 10”.

Acesta a precizat că factori precum nivelul de educație, familia și stabilitatea financiară au avut un impact asupra satisfacției generale a respondenților la sondaj cu privire la viața lor, mai degrabă decât simpla bogăție.

Italia, Spania și Franța, trei dintre cele mai mari economii din UE, se situează în jurul mediei de 7,1 pentru continent.

Cu toate acestea, Germania s-a dovedit a fi una dintre cele mai nefericite țări din sondaj, devansând doar Bulgaria, cu un scor de 6,5. Ea a obținut un scor de 7,1 în cifrele de anul trecut pentru anul 2021.

În timp ce studiul nu indică cauza din spatele scăderii satisfacției generale a vieții unui german, aceasta pare să fie în concordanță cu alte sondaje care reflectă o scădere a stării de spirit a locuitorilor țării.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Asta e banc?

 2. E normal sa fim fericiti ca doar traim din imprumuturi. La ora actuala avem o datorie de 8000 euro pe cap de locuitor.

 3. Sondajul a fost făcut pe măCucă, Colaratul si vonKlaun din clanul vonGolf, fiul lui vonTrântor și al vonTurist?
  Băi, băieți, mai ușor cu prafurile că e criză.

 4. Romanii sunt atât de fericiți că au plecat .Și nu oricum.Circa 6 milioane de fericiți

  • Au plecat cei nemultumiti(20%) si au ramas cei impacati cu situatia si cei care sunt cuplati la banul public.

 5. …noroc cu tuica

 6. Asta e articol TNR. V-am prins!!

 7. Cred ca majoritatea romanilor nu ar fi de acord. Dar ce stiu ei?

 8. Ce ti-este si cu sondajele acestea! Apar la Zank, acum de la UE! Ce bine ne cunosc UE-istii, oare cum isi obtin datele? Sau este chiar as comform proverbului ”Fericiti cei ….”.
  De aceea nu ne revoltam si acceptam aceste guverne de toata minunatia! In 2024 o sa mai traim aceiasi minune de fericiti ce suntem. Si ce nefericiti eram pe timpul, scurt, al USR.

  • … al USR!

 9. „Austria este cea mai fericită țară din cele 27 de state membre ale Uniunii…”

  Ca să nu le tulbur fericirea, cumpăr carburant de la furnizori care nu au nicio legătură cu Austria. În contul de la banca austriacă am lăsat 20 de lei ca să nu-l închid și mi-am transferat banii, atât cât am, la alte bănci. Când călătoresc spre Vest cu mașina aleg rute care ocolesc Austria, iar cu avionul, să nu treacă pe deasupra Austriei.

  …Astfel încât niciun bănuț din puținul pe care îl am să nu ajungă la guvernul austriac.

  Dacă Austria nu mă vrea, nici eu nu o vreau… ca să nu-i tulbur fericirea.

 10. Noi, românii, știm asta ?

 11. Aveți grijă ca o să înceapă germanii să emigreze în Românica

 12. Multi, indiferent ca se considerea sau nu fericiti, nu stiu ce este fericirea.

 13. Asteptam cu interes declaratiile partidelor politice mai ales al celor de la AUR care incearca sa ne convinga ca numai eu ei o sa ne fie „bine”…