G4Media.ro

Austria ar putea micșora ajutorul de șomaj pentru cei care refuza vaccinarea…

Austria ar putea micșora ajutorul de șomaj pentru cei care refuza vaccinarea împotriva COVID-19

Solicitanții de locuri de muncă din Austria vor risca să-și piardă o parte din indemnizațiile de șomaj dacă refuză o ofertă de muncă, deoarece necesită vaccinarea împotriva COVID-19, relatează agenția de presă Anadolu și presa locală, Kurier și The local.

Ziarul austriac Der Standard a publicat o scrisoare trimisă pe 25 august de către Serviciul Public de Ocupare a Forței de Muncă din Austria (AMS) din cadrul Ministerului austriac al Muncii.

Instituția a spus că, în cazul în care solicitanții de locuri de muncă refuză orice ofertă de angajare din cauza unei cerințe de vaccinare anti-COVID-19, AMS va avea dreptul să le reducă indemnizațiile de șomaj.

În acest caz, ajutoarele de șomaj ale solicitanților de locuri de muncă care nu au o motiv medical pentru a nu se vaccina împotriva COVID-19 pot fi blocate până la șase săptămâni.

Din cauza creșterii numărului de cazuri zilnice în Austria, adoptarea treptată a unor noi măsuri în contextul pandemiei, în special pentru persoanele care nu au fost vaccinate, a generat necesitatea ca mai mulți angajatori să ceară angajaților săi să se vaccineze.

În capitala austriacă Viena, precum și în regiunea sudică Stiria, a fost introdusă o cerință de vaccinare pentru cei care vor fi angajați în anumite domenii, multe locuri de muncă din sectorul privat făcând ca vaccinarea să fie obligatorie pentru recrutări noi.

Deși 70% din populația eligibilă din Austria este vaccinată anti-COVID-19, continuă nemulțumirile cu privire la faptul că vaccinarea este o alegere personală și nu ar trebui să fie obligatorie direct sau indirect.

Țara a înregistrat 2.198 de noi cazuri de coronavirus, ajungând la un total de peste 718.000, iar 14 persoane și-au pierdut lupta împotriva bolii în ultimele 24 de ore, aducând numărul de morți la 10.870.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Întâi ajutorul de șomaj, apoi pensiile, apoi alocația copiilor, apoi salariul celor care refuză a 7-a doză…

 2. Ehe, Israel a scăpat de pandemie cu ajutorul Pfizer. Niciun caz. Exemplu pt toată planeta.

  Democrație ca la Ceaușescu, în rsr era obligatoriu sa te căsătorești și sa faci copii, cine nu era căsătorit era penalizat lunar cu bani din salariu.

  • Compari un sistem sanitar in top 10 mondial, cu Romania loc 100 dupa Bangladesh, ei circula bine mersi, noi deja ne uitam ca avem ATI full si nu mai avem locuri.
   (Am uitat, mai avem locuri la macheta psd si in cele 8 spitale regionale.)
   Democratia varianta sosocati.

 3. Deci cum am mai zis: pandemia asta e darwinism pe steroizi.
  Bravo Austria, un exemplu de urmat!

 4. Eh.. Nasol.. Ni se intorc capsunarii