G4Media.ro

Australia și Noua Zeelandă: călătorii fără carantină între cele două țări din…

Australia și Noua Zeelandă: călătorii fără carantină între cele două țări din 19 aprilie

Locuitorii Australiei și Noii Zeelande vor putea călători între cele două țări fără a fi nevoie să intre în carantină, din 19 aprilie. Măsura a fost anunțată, marți, de prim ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern.

Din octombrie 2020, călătorilor sosiți din Noua Zeelandă li s-a permis să intre în majoritatea statelor federale australiene fără carantină, deși acest lucru nu fusese reciproc.

Ambele națiuni au controlat de atunci focarele de Coronavirus și au menținut ratele de infecție aproape de zero. Cele două țări și-au închis frontierele în martie anul trecut și au introdus o carantină obligatorie pentru cetățenii care se întorceau.

Când au apărut focare, atât Australia, cât și Noua Zeelandă au instituit carantine rapide pentru a opri răspândirea virusului.

Mortalitate redusă

Premierul Ardern a adoptat de răspunsuri agresive ca fiind cheia deschiderii bulei de călătorie.

Nu pot vedea sau indica spre nici o țară din lume care să mențină o strategie de păstrare a țărilor lor complet lipsite de Covid, deschizându-se în același timp călătoriilor internaționale între ele„, a spus ea. “Asta înseamnă că, într-un fel, suntem lideri mondiali”.

Primul ministru Australiei, Scott Morrison, a salutat decizia premierului Ardern, menționând totodată că frontiera țării sale a fost deschisă neo-zeelandezilor deja de aproape șase luni.

Ne-am asigurat că ambele țări noastre nu au suferit aceleași tipuri de impacturi virale pe care le-am văzut în atâtea alte țări„, a spus el.

Faptul că acum ne putem amesteca din nou va însemna mai multe locuri de muncă, va însemna că oamenii să vor putea reuni” a spus premierul Morrison

Australia a înregistrat 909 de decese de când a început pandemia, în timp ce Noua Zeelandă a raportat doar 25.

Bulă de călătorie

Noua Zeelandă va impune condiții de “zonă verde” similare celor aplicate cetățenilor săi care intră în Australia. Pasagerii care călătoresc în Noua Zeelandă vor trebui să fi petrecut cele 14 zile înainte de zbor doar în Australia. Echipajele companiilor aeriene trebuie să fi lucrat doar pe rute cu risc redus.

Cei cu simptome de răceală sau gripă nu vor avea voie să călătorească, iar toți pasagerii trebuie să poarte măști și să ofere detalii autorităților din Noua Zeelandă despre locul în care vor sta.

Doamna Ardern a avertizat că aranjamentele de călătorie s-ar putea schimba “dacă apare un focar” – similar cu modul în care Australia a oprit în două ocazii călătoria din Noua Zeelandă.

Aproximativ 1,5 milioane de australieni obișnuiau să viziteze Noua Zeelandă anual înainte de pandemie – aproximativ 40% din vizitatorii internaționali ai acelei națiuni.

Linia aeriană națională a Aaustraliei, Qantas, a declarat că va relua 122 de zboruri de întoarcere către Noua Zeelandă pe săptămână, odată cu intrarea în funcțiune a bulei dintre cele două țări.

Se crede că această bulă de călătorie este a doua din lume, după cea deschisă săptămâna trecută între insulele Taiwan și Palau.

Sursa: BBC, Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.