G4Media.ro

Australia: Operațiuni de căutare a unei capsule radioactive care conține izotopul de…

sursa foto: captura video Today's News

Australia: Operațiuni de căutare a unei capsule radioactive care conține izotopul de cesiu 137 / Capsula ar fi căzut dintr-un camion în timp ce era transportată spre un loc de depozitare

Operaţiuni de căutare erau în curs sâmbătă în statul Australia de Vest pentru a găsi cât mai repede posibil o capsulă radioactivă minusculă care a dispărut în timpul transportului ei de la o mină, relatează Agerpres.

Capsula de argint de 8 milimetri pe 6 milimetri, care este folosită în cursul operaţiunilor miniere, este de negăsit de la jumătatea lunii ianuarie, au indicat serviciile de urgenţă.

Ea conţine o substanţă radioactivă, izotopul de cesiu 137, potrivit Departamentului de Sănătate din Australia de Vest.

Capsula ar fi căzut dintr-un camion în timp ce era transportată spre un loc de depozitare.

Autorităţile sanitare au avertizat împotriva oricărei manipulări a acestui obiect care ar putea provoca arsuri sau îmbolnăviri.

Serviciile de salvare au spus că s-a pierdut între îndepărtatul oraş Newman şi suburbiile din nordul Perth, o distanţă de aproximativ 1.400 de kilometri.

„Îngrijorarea este că cineva o va găsi şi va umbla cu ea fără să ştie cu ce are de-a face”, a spus Andrew Robertson, directorul serviciilor medicale din Australia de Vest.

Un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri a declarat că respectiva capsulă este căutată mai întâi în zonele populate, dar ar putea dura săptămâni.

Autorităţile au fost alertate miercuri cu privire la dispariţie după ce compania responsabilă de capsulă a realizat că lipseşte, a adăugat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Sa vezi acu canguri cu cap de putin, va fi groaznic.
    Cum p.lm sa pierzi atomice si” cand și-au dat seama ca lipsește „…

    • 😃😃😃👍👍👍

    • Nu-i chiar asa. Cel mai probabil era transportata intr-o caseta din materiale ce o ecraneaza, o cutie destul de maricica. Au pierdut capsula cu totul, nu materialul radioactiv, ar fi stupid si cam imposibil. Probabil ca au si ei un Dorel care a dus-o la fier vechi.

  2. Australia, țară perfect aliniată ideologiei woke, au integrat toti autiștii și toti nebunii trans, se pare ca unii au joburi care implica responsabilitate, dar ce sa ceri unor handicapați?…..la antipozi începe război atomic, de vina or fi teroriștii ISIS sau rusii?

  3. Pierduta pe dracu 😄 Furata da! Acele materiale sunt ambalate in cutii speciale care e destul de vizibil . Sau e posibil sa nu fi fost pierdut…daca nici nu a fost incarcat,primit 😁