G4Media.ro

Aurescu: În Fâşia Gaza există în jur de 320 – 350 de…

Aurescu: În Fâşia Gaza există în jur de 320 – 350 de cetăţeni români. Nu am primit cereri de asistenţă consulară

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că în Fâşia Gaza se află în jur de 320 – 350 de cetăţeni români, misiunile diplomatice din regiune au instrucţiuni să se pregătească pentru a le acorda sprijin, însă, până în acest moment, nu au fost primite cereri de asistenţă consulară din partea românilor aflaţi în zona de conflict, relatează Agerpres.

„Noi am condamnat ferm aceste tiruri de rachete care vin din Fâşia Gaza peste zone locuite de civili în Israel. Ne-am exprimat în mod profund regretul pentru pierderile de vieţi omeneşti şi speranţa că aceste pierderi de vieţi omeneşti nu se vor mai produce. Din păcate, văd că în continuare există astfel de situaţii. De asemenea, am decis convocarea unui task-force la nivelul MAE, care să monitorizeze foarte atent situaţia şi care să elaboreze eventuale linii de acţiune pentru a sprijini cetăţenii români, dacă situaţia se agravează şi mai mult”, a afirmat Aurescu, duminică, la Prima TV.

El a precizat că MAE ţine legătura cu toate misiunile diplomatice din regiune, care au primit deja instrucţiuni să se pregătească pentru a acorda sprijin cetăţenilor români, dacă este nevoie.

„Până în acest moment, nu am primit cereri de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români, însă am contactat reprezentanţii comunităţilor de români, mai ales mă refer la cei din Fâşia Gaza, pentru că acolo există în jur de 320 – 350 de cetăţeni români, inclusiv cu dublă cetăţenie, care ar putea eventual să aibă nevoie de un sprijin consular consolidat şi am început deja să-i înregistrăm pe cei care, eventual, doresc un astfel de sprijin consular, dar nu se pune problema în acest moment să li se acorde un astfel de sprijin consular. Prin urmare, suntem pregătiţi să acţionăm. Am discutat şi cu alte instituţii ale statului român, care au mai fost implicate în eforturi de sprijin pentru cetăţenii români în situaţii similare. Urmărim evoluţia evenimentelor şi vom acţiona în funcţie de aceasta”, a adăugat ministrul de Externe.

Bogdan Aurescu a subliniat că România are relaţii „excepţional de bune” cu statul Israel, care este un partener cu valenţe strategice pentru ţara noastră, dar şi relaţii „foarte bune” cu partea palestiniană.

sursa foto: Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Normal, cu ce te-ar putea ajuta statul român și papițoiul de ministru de externe? Sigur că avem relații “excepțional de bune” cu Israel, doar s–a ocupat de asta chiar Veorica😁

  • Si cu ce vrei sa-i ajute pe sotiioarele arabilor(a 2 sau a treia nevasta) care sta cu valul pe cap, la cratita???Nici daca ar vrea sa ceara ajutor nu ar putea!Doar un comando le mai scoate de sub „obladuirea” nevestei sefe, soacrei si clanului in care slujeste!!

  • Sunt cetățeni romani la fel ca aia de pe Luton Airport.

 2. N au cerut pentru că oricum nu ați fi acordat

 3. Pleașca asta cu cetățenia se dă mult prea ușor de hârțogari-ștampiliști la toate boaitele. Dacă știa moșu-meu și moșii altora cum arată România azi, când au trecut Tatra în’44 cred că întorceau țevile invers.

 4. Fá’…nani,la loc!

 5. Wow… Relatii „exceptional de bune”. Pai de, dle Aurescu Goldman, cu Dvoastra in frunte ar fi fost si culmea sa fie altcumva…

 6. Macar corturi pentru sinistrati. Cladirile palestinienilor nu au pic de fier in ele, cad precum popicele.

 7. Ambasada SUA in Israel are alerta de gradul 3 din 4 – reconsiderati calatoriile.
  Daca e momentul sau mai asteptam pt indemnarea compatriotilor sa se intoarca acasa din tot Orientul Mijlociu, nimeni nu poate sa stie. Mai sunt si alte tari pe acolo.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.