G4Media.ro

Aurescu: Există propuneri pentru înfiinţarea a peste 600 de secţii de votare…

Aurescu: Există propuneri pentru înfiinţarea a peste 600 de secţii de votare în străinătate

Peste 600 de propuneri de înfiinţare de secţii de votare în străinătate au fost înregistrate, până în prezent, pentru alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Votarea în străinătate se desfăşoară pe durata a două zile – sâmbătă, 5 decembrie, şi duminică, 6 decembrie, în intervalul orar 7,00 – 21,00. În situaţia în care la ora 21,00 mai există alegători în localul secţiei de votare sau la rând în faţa sediului în care funcţionează secţia, acestora li se va permite dreptul de vot până la ora 23,59″, a amintit şeful diplomaţiei române, citat de Agerpres.

El a explicat că, în contextul pandemiei, listele electorale vor fi generate electronic în orice secţie din afara ţării.

Există până în acest moment propuneri complete din punct de vedere al documentaţiei argumentative pentru înfiinţarea a peste 600 de secţii de votare, care urmează să fie transmise, conform atribuţiilor noastre legale, către Autoritatea Electorală Permanentă”, a arătat el.

Totodată, a subliniat Aurescu, acest proces continuă, inclusiv în ceea ce priveşte documentarea argumentativă a înfiinţării de noi secţii de votare, iar termenul limită pentru transmiterea tuturor propunerilor de secţii de votare către Autoritatea Electorală Permanentă este 16 noiembrie, ele urmând să fie anunţate pe 18 noiembrie.

Obiectivul nostru este un număr cât mai mare de secţii, apropiat de cel de la alegerile prezidenţiale din 2019„, a adăugat Aurescu.

El a evidenţiat că siguranţa sanitară a cetăţenilor români în străinătate, fie alegători, fie membri ai secţiilor de votare, pe parcursul derulării procesului de vot, este prioritatea principală a autorităţilor române.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, prezintă, vineri, principalele repere ale acţiunii diplomatice a României la un an de la preluarea mandatului.

Sursa foto: Ambasada României în Franța

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.