G4Media.ro

AUR cere Guvernului să renunțe la școala online și să nu pună…

AUR cere Guvernului să renunțe la școala online și să nu pună presiune pe elevi și profesori să se vaccineze

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului să elimine prevederea care face posibilă trecerea la școala online de la o incidență cumulată a cazurilor COVID mai mare de 6/1000 și să nu exercite presiuni asupra elevilor și profesorilor pentru a se vaccina, se arată într-un comunicat transmis redacției G4Media.ro

„După experiența nefastă din anul școlar precedent, considerăm că închiderea școlilor este o măsură absolut excesivă în raport cu pericolul pe care se presupune că îl preîntâmpină. Ea se răsfrânge negativ asupra procesului de învățământ, conduce la o scădere a abilităților cognitive și a nivelului școlar și împiedică realizarea cerințelor de calitate și eficiență pe care Legea Educației Naționale le solicită imperativ.

Mai mult, prin lipsirea de socializarea și relaționarea care constituie elemente însoțitoare ale procesului de educație, are un impact negativ asupra stării de sănătate psihologică a beneficiarilor primari ai procesului educațional – elevii”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

„Eficiența și calitatea actului educațional au scăzut dramatic anul trecut. Însuși ministrul Sorin Cîmpeanu a recunoscut că școala online a fost un dezastru. De asemenea, pe linie sanitară, nu a existat niciun beneficiu în urma închiderii școlilor, întrucât nu s-a constatat că școlile ar fi avut o influență majoră în creșterea ratei de incidență COVID.

În mod special, au fost afectați de închiderea fizică a școlilor copiii cu cerințe educaționale speciale și copiii din mediile defavorizate, fiind adâncită starea de marginalizare a acestora”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Potrivit comunicatului, Alianța pentru Unirea Românilor avertizează  Guvernul Cîțu să nu încerce să constrângă elevii și profesorii să se vaccineze. ”Vaccinarea este voluntară, iar sănătatea nu poate fi conceptualizată şi administrată decât cu condiția respectării drepturilor fundamentale ale titularilor, în special, dreptul adulților la autonomie și cel al părinților de a reprezenta interesele superioare ale copiilor lor”, se mai arată în comunicat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

  • Dreptul nostru la apărarea sănătății s-a pierdut pe drum ,a-ți uitat de el d-le CLAUDIU TĂRZIU,s-au voi cei dela AUR nu sunteți decât GICA CONTRA.Propuneți soluții pentru ieșirea din criză,sau doriți să vedeți cât mai mulți bolnavi de covid și cât mai mulți morți?Ceva constructiv,niște soluții când propuneți?De propagandă ieftină suntem sătui de 30 de ani și unii dintre noi chiar de 70-75 de ani .Ajunge ,stop joc.

  • La fel ca si acceptarea din frica a pasaportului de vaccinat (in mod complet ilogic pentru ca el nu are nici un sens dar fiind ca vaccinatii se infecteaza in proportii foarte similare cu nevaccinatii), inchiderea scolilor produce acelasi efect: ne distrugem viitorul pentru o iluzorie siguranta, care nu exista.
   Vrei siguranta si ai incredere in autoritati? Du-te si te vaccineaza, stai in casa, poarta masca samd. Lasa-i pe restul sa isi vada de treaba.

   Si mai pune mana pe o carte de gramatica in timpul asta.

 1. Păi pe o parte Vaccinul nu este bun , asa spuneti voi , iar pe partea cealaltă sa se vacineze profesorii …..pai unde dracu e logica ???

  • Cine zice sa se vaccineze profesorii?

  • Prostănacii care vor sa comenteze și ei

 2. Desi sunt vaccinat, le dau dreptate.
  Scoala online este o prostie, iar efectele asupra copiilor le vom vedea pe termen mediu si lung.
  E clar, voi vota pe toata linia AUR la urmatoarele alegeri.

 3. Astia vor mai multa boala! Nici vaccin si nici online.

  • Bhai pippidi, cine te oprește sa experimentezi pe toată familia? Ăștia, cel puțin pana acum, se pare ca nu vor ca unii precum tine sa-mi impună cum sa trăiesc sau mor. Inteapa-ti neamul cu tratamentul genic experimental, da-i drumul pe strada și lasa-ne pe noi ăștia care nu pricepem cum e cu imunizarea cu ARN, spike, anticorpi sa ne vedem de viata. Tu când vei prinde virusul vei fi aproape ca sanatos, te vei duce la serviciu, vei lua salariu intreg, vei avea bani sa te duci la mall și restaurant, copilul la școală. Eu, dacă prind virusul, o sa zac și bolesc, nici nu o sa ma pot ridica din pat, voi lua tratamente și supa de PUI (apropos la unul care se făcea bine cu supa de zarzavat. Puiul are acetilcisteina bună ptr tratarea stărilor gripale). O sa am câteva zile de oncediu medical și restul pe barba mea. Nu o sa am nici bani, nici chef și stare sa ies la Mall, cinema, restaurant. Mulțumit?

 4. Dreptul nostru la apărarea sănătății s-a pierdut pe drum ,a-ți uitat de el d-le CLAUDIU TĂRZIU,s-au voi cei dela AUR nu sunteți decât GICA CONTRA.Propuneți soluții pentru ieșirea din criză,sau doriți să vedeți cât mai mulți bolnavi de covid și cât mai mulți morți?Ceva constructiv,niște soluții când propuneți?De propagandă ieftină suntem sătui de 30 de ani și unii dintre noi chiar de 70-75 de ani .Ajunge ,stop joc.

  • Dragule, inainte de a folosi acronime latinești, pune manuta pe o carte de romana clasa a doua si obisnuieste-te scrii corect, ca ignori regulile de punctuație mai ceva ca un absolvent de scoala vietii.

 5. @Q. E.D
  De ce s-ar vaccina oamenii cu prima doza, cand nu functioneaza nici cu a 4 -a? Nu vi se pare ca *ați exagerat un pic cu „STOP JOC”
  Remember :
  ” OAMENII CADEAU pe strada rapuși de virusul ucigaș ”
  (Astazi delta e de 300 de ori mai contagioasa!!!! PE BUNE??
  „PÂNĂ la un vaccin eficient e cale lunga”
  (Cam vreo 10 ani spuneau „specialistii”
  Apare vaccinul(in doua luni)
  Mare parte din oameni se vaccineaza, (incep tombole premii pt nehotărâți iar cei nevaccinati devin „o minoritate care ne zadarniceste efortul de a combate covid” )
  Apare „Pasaportul verde” care nu va fi obligatoriu doar va facilita trecerea prin spatiul european si nu numai(Pe Bune???)
  Cumva mai importanta decat mult trâmbițata „IMUNITATE DE TURMA” e mai importantă cantitatea de wax la intervale regulate de timp???
  Un val=Un vaccin..gata ne-am resemnat.

 6. Sunteți cam mulți deștepți care comentați.Este o posibilitate pentru fiecare să exprime un punct de vedere chiar dacă știe mai puțină sau mai multă carte.

 7. Spunea cineva acum multi ani, Ion Rațiu, ,,ca drepturile tale tin până acolo unde încep să încalce drepturile mele,,
  Va dati mari și tari ca nu purtați masca, nu va vaccinati, ca este dreptul vostru
  Dar dreptul meu unde este
  Meritati sa fiti acuzați de tentativă de omor din culpă
  Iar cei care votează aur sa puna mana pe o carte de istorie și să vadă ce înseamnă legionarii
  Spunea un japonez ,,atunci cand raceam mama ma obliga sa port masca din respect pentru cei din jurul nostru
  Un popor creștin care încalcă toate cele 10 porunci

 8. Miscarea maga din Romania 🤣

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.