G4Media.ro

AUR cere daune morale de 100.000 de lei de la Ioana Constantin,…

Sursa Foto: G4Media.ro

AUR cere daune morale de 100.000 de lei de la Ioana Constantin, ex-PMP, acuzată că ar fi avut postări cu ”caracter denigrator și calomniant”. Constantin a scris despre AUR că este un ”partid Pro-Rusia”

Premieră în activitatea Partidului Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR). La începutul acestei luni, co-președinții George Simion și Claudiu Târziu au semnat o acțiune în instanță a partidului în care au dat-o în judecată pe Ioana Felicia Constantin, politician PMP până în noiembrie 2021.

AUR solicită judecătorilor să o oblige pe Constantin la ștergerea mai multor postări de pe Facebook, la publicarea unei dezmințiri, a deciziei din acest dosar, precum și la plata unor daune morale de 100.000 de lei. Motivul: afirmații cu caracter denigrator și calomniator la adresa AUR, în special privind legături ale acestei formațiuni cu Rusia.

În acțiunea depusă pe 7 februarie 2022, la Judecătoria Sectorului 1, reclamanta AUR susține că, începând cu luna ianuarie a anului trecut, Ioana Felicia Constantin a demarat ”o campanie de denigrare și calomniere a Partidului Alianța pentru Unitatea Românilor, atât în cadrul emisiunilor la care a participat, prin postările realizate pe rețele de socializare, cât și prin opiniile transmise prin intermediul interviurilor acordate unor publicații de presă (…)”.

Publicitate electorală

În continuare, sunt enumerate 11 exemple – postări de pe Facebook ale lui Constantin, preluări ale acestora de către diferite site-uri de știri, precum și comentarii ale celor care le-au citit, la unele dintre aceste comentarii răspunzând și politicianul incriminat de AUR. Toate cele 11 texte se referă la presupuse legături dintre AUR și Rusia, după cum arată și fragmentele enumerate în acțiune:

 • ” Un vot pentru AUR Moldova e un vot pro Rusia, e un vot aurit pentru Dodon. (…) E simplu să privești comportamentul lui George Simion, Șoșoacă și alți lideri AUR de la București să înțelegi ce corp de balet superb fac pentru Moscova prin propagarea propagandei rusești pe orice subiect.” (Cont Facebook Constantin, 21 mai 2021)
 • ”Iar un partid pro-Rusia cum e AUR nu poate intra în nicio majoritate.” (Cont Facebook Constantin, 11 octombrie 2021)
 • ”PSD, aripa Grupul de la Cluj, care a gândit formarea partidului pro-rus AUR în România, ar face bine să își asume public și să oprească mizeria de comportament din Parlamentul României pe care îl au fanii Sputnik, Călin Georgescu și Putin și care sunt demnitari ai României, plătiți din banii românilor care azi nu au acces la sănătate și din cauza propagandei unora ca Diana Șoșoaca, Simion si alți parlamentari aleși pe listele AUR.” (Cont Facebook Constantin, 20 octombrie 2021)
 • ”Niciodată cu Rusia, niciodată aur rusesc, niciodată cu extremiștii
  Aleargă George Simion și băieții care au creat aurul ăsta fake să spele imaginea acestui partid pro-rus, anti-european și anti-NATO. De altfel, dl Dâncu de la PSD ne povestea acum câteva luni că trebuie ajutați amicii lui Simion să devină frecventabili. Nimic pro Rusia nu e frecventabil. Nimic promovat de Sputnik nu e frecventabil. Așa că facțiunile din cele mai mari partide ale României care îl țin pe băiatul ăsta pe pista de alergare acționează contra României.
 • Sunt sigură că sunt mulți oameni de bună credință acolo, oameni care nu știu că au girat un partid pro-Rusia cum România nu a avut niciodată în acești 30 de ani, oameni care nu au știut că fermele de trolli de pe Facebook au ros din adevăr și au vomitat propagandă tradusă de pe site-urile rusești.” (Cont Facebook Constantin, 16 noiembrie 2021)
 • ”Ce ușor s-au infiltrat filorușii în Parlamentul României prin această matrioșka numită AUR, păcălind oameni de bună credință, folosind ferme de troli și propagandă.” (Cont Facebook Constantin, 16 decembrie 2021)
  ” Un deputat AUR se plânge că i-am insultat 🙂după ce i-am spus colegului său Claudiu Târziu că AUR promovează propaganda rusă și dezinformarea în România. Și mai supărat când am amintit de Șoșoacă, dar și mai insultat când am întrebat de ce președintele lor George Simion are interdicție de a intra în Basarabia, o interdicție pe care nici puterea pro-europeană de acum nu o ridică. Adevărul insultă, se pare. Sunt foarte curioasă ce vor face când o să-l lipească oficial Simion în geam pe Călin Georgescu, marele admirator al lui Putin?!” (Cont Facebook Constantin, 2 ianuarie 2022).

Juriștii AUR au adăugat în acțiunea împotriva Ioanei Constantin comentarii ale celor ce i-au citit acesteia afirmațiile.

Sursa: Fragment din acțiunea AUR de la instanță

În motivarea demersului, AUR o acuză pe Constantin de ”susțineri publice mincinoase” care ”au depășit limitele dreptului la liberă exprimare” și au produs partidului ”grave daune de imagine (…)”. ”(…) Partidul Alianța pentru Unitatea Românilor este un partid parlamentar, vizibil în spațiul public, iar susținerile proferate nu au nicio legătură cu activitatea noastră, ci au caracterul unor pure denigrări și calomnii, cu unicul scop al discreditării noastre, de pierdere a onorabilității, dar și de pierdere a încrederii simpatizanților și membrilor partidului – faptele pârâtei având un caracter ilicit care nu poate fi tolerat într-o societate democratică.”

Dosarul se află în faza de proceduri, nefiind încă stabilit un prim termen de judecată. În noiembrie 2021, invocând ”declaraţiile şi acţiunile contradictorii din spaţiul public cu privire la o eventuală apropiere a Partidului Mişcarea Populară de partide extremiste şi pro-ruseşti cum este AUR, dar şi discuţiile neasumate privind PNL”, Constantin a demisionat din PMP, formațiune în care a deținut funcția de vicepreședinte. În prezent, Constantin activează în domeniul ONG, dar continuă să aibă postări cu carater politic și este invitată frecvent la dezbaterile de la posturile TV de știri. Nu a putut fi contactată până la ora editării acestui articol.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

 1. sa vină AUR si sa demonstreze contrariul

  • Legionarii haurari ai lui Simion, nu sunt doar pro-ruși, mulți dintre ei sunt agenți de influență plătiți de serviciile secrete ale lui Putin, iar cei care nu sunt plătiți, sunt idioți utili.

  • La munca Simioane, nu la întins mana! Chiar acum doua zile țineai un discurs unui cerșetor cum ca munca te înnobilează! Ai uitat?

  • Corect. Și sa plătească daune de 1 milion euro.pentru daune provocate de propagarea pro Rusia și împotriva statului de drept.

 2. Astept decizia instantei.

 3. Un partid extremist, pro rus.

 4. Această afirmație, a fost făcută de mulți.
  Nu e drept, să plătească doar unul/una!

 5. Băieții au pierdut finanțarea. Acum că toate operațiunile financiare sunt blocate în Europa trebuie să facă rost de bani de undeva.

 6. Ba mai rau
  aur esti bãşina lui putin tinutã de multi ani in el .
  Legionari cu 2 clase

 7. AURolacii rusesti in loc sa se mandreasca cu asta ei cer daune?

 8. Auriți cap de pod în România pentru dictatorul Putin

 9. Sa ceara daune de la mai bine de 18 milioane de romani. Oricum platim dauna ca au intrat in Parlament si primesc bani de la stat, si nu fac altceva decat scandal, instiga la „scuipat” si la violenta.

 10. troli troli troli hai la 💩

 11. pai cum sa-i cataloghezi pe cei care dupa demonstratii fugeau la ambasada rusa si aplaudau ? sau care si-au cerut iertare rusilor ca demonstrantii care comemorau masacrul de la fintina alba ( a celor peste trei mii de romani batrini copii si femei de catre rusi) i-au jignit !!! acum o dau intoarsa ca s-a prins lumea ce-i cu ei

 12. Logic ar fi ca daa vrei daune/reparati morale ar fi cazul sa existe si morala, ori…

 13. Ioana C este una dintre cele mai mari cutre de femei intrate în politică!

  • O pana.ramă care se pricepe la toate.
   Adusă de Tomac în PMP.
   Pe 22 nov. 2021 a demisionat din partid.

   Da, hAUR e pro-rus.
   Asta nu înseamnă că fătuca e foarte deșteaptă.
   E ceva ce se vede cu ochiul liber.

 14. După comentarii, mulți văd, puțini pricep! Și nu numai la acest articol, ci în general!

 15. In Ro pentru declaratiile politice este imunitate totala. Lege votata de Dragnea…restul e can-can. Calomniile sunt la adresa personala.

 16. si inca o dovada -calin georgescu (7-02-2022 ora 10:16 ) : ucraina e un stat inventat Avem mai mult de cistigat daca suntem cu rusia !!! vot erat demonstrandum Acum mai vreti daune ?

 17. …”calomnios”,nu „calomniant”,”telectualilor”