G4Media.ro

Augustin Lazăr, despre viitorul lui Kovesi: Cele trei posturi de consilier de…

Augustin Lazăr, despre viitorul lui Kovesi: Cele trei posturi de consilier de la Parchetul General sunt ocupate, sunt speculații de presă

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat miercuri dimineața, înainte de ședința Consiliului Superior al Magistraturii în care ar urma să se decidă, în secția pentru procurori, unde va activa mai departe ca procuror fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, că toate cele trei posturi de consilier de la parchetul General sunt ocupate. ”Sunt speculații de presă”, a declarat Lazăr, referindu-se la scenariul potrivit căruia ar urma să o numească pe un post de consilier la Parchetul General, precizând însă fosta șefă a DNA este un procuror cu experiență considerabilă  și secția de procurori va decide unde își va desfășura mai departe activitatea.

  • UPDATE: Întrebat din nou la CSM după decizia ca fosta șefa DNA să revină la DIICOT Sibiu dacă ia în calcul delegarea pe altă funcție, procurorul general, Augustin Lazăr a declarat: ”Procurorii care își încheie activitatea la DNA de regula își continua activitatea în cadrul Ministerului Public, folosindu-și experienta pe care au dobândit-o la DNA. Este foarte posibil să ne gândim la o activitate care sa fie bună și care sa aducă un plus Ministerului Public din experienta câștigata la DNA. Urmează să vedem în perioada următoare.”

Lazăr-procurorii care își încheie activitatea la dna de regula își continua activitatea în cadrul ministerului public folosindu-și experienta pe care au dobândit-o la dna. Este foarte posibil sa ne gândim la o activitate care sa fie bună și care sa aducă un plus ministerului public din experienta câștigata la dna. Urmează sa vedem în perioada următoare.

Procurorul general a mai declarat că ”este o situație sensibilă” și că ”procurorii sunt îngrijorați”, dar că această îngrijorare nu-i împiedică să-și îndeplinească rolul constitutuțional. În context, procurorul general a avut cuvinte de apreciere pentru șeful interimar al DNA, Anca Jurma.

”Doamna Jurma este un procuror experimentat, este un diplomat al ministerului public, este vicepreședinte al rețelei anticorupție din Europa. Este un procuror echilibrat care nu trebuie să exceleze domnia sa în anchete, pentru că sunt anchetatori”, a declarat Augustin Lazăr.

Context. Secția de procurori a CSM trebuie să ia act azi de revocarea șefei DNA Laura Codruța Kovesi și să o repartizeze pe un post de procuror la o unitate de parchet, de regulă, la parchetul de unde provine sau pe un post echivalent. Înainte de a fi procuror general al României, în 2006, Kovesi a fost procuror la DIICOT Sibiu.

După această decizie a CSM, Kovesi poate fi delegată pe o altă funcție. Surse judiciare au declarat pentru G4media.ro că fosta șefă DNA ar putea fi numită consilier al procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Kovesi are 45 de ani și, potrivit legii actuale, ea s-ar putea pensiona la 47 de ani, atunci când împlinește 25 de ani de activitate ca magistrat. Dacă intră în vigoare însă noile reglementări din legile Justiției, Kovesi ar putea să se pensioneze imediat, pentru că are deja 20 de ani de magistratură.

Știre în curs de actualizare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Lazar are trei consilieri si cu toate aste spune tampenii…
    ”Doamna Jurma este un procuror experimentat, este un diplomat al ministerului public, este vicepreședinte al rețelei anticorupție din Europa. Este un procuror echilibrat care nu trebuie să exceleze domnia sa în anchete, pentru că sunt anchetatori”, a declarat Augustin Lazăr.

  2. Cum sa accepte Kovesi sa fie pusa de slugoiul ei Lazar consiliera!

  3. Pudila și Morgan, luați – vă frumușel de mânuțe și mereți de vă bateți coasa !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.