G4Media.ro

Auditul efectuat la solicitarea Facebook: Decizii problematice şi bulversante în materie de…

Auditul efectuat la solicitarea Facebook: Decizii problematice şi bulversante în materie de drepturi civice, în special în privinţa unor mesaje ale preşedintelui american Donald Trump

Facebook a luat decizii „problematice” şi „bulversante” în materie de drepturi civice, în special în privinţa unor mesaje ale preşedintelui american Donald Trump, reiese din auditul independent derulat la solicitarea rețelei de socializare – transmite AFP. Mai multe organizaţii de apărare a drepturilor civice, pe fondul manifestaţiilor împotriva rasismului şi violenţelor poliţiei în ţară, fac în prezent presiune pentru ca Facebook să lupte mai activ împotriva postărilor problematice şi dezinformării, relatează Agerpres.

Când liderul de la Casa Albă a postat mai multe comentarii care puteau descuraja votul sau care incitau la violenţă împotriva cetăţenilor ce manifestau împotriva rasismului, reţeaua de socializare le-a lăsat ca atare, dând asigurări că ele nu încalcă regulile sale.

Însă ele „încalcă clar” condiţiile de utilizare a Facebook, susţin autorii auditului, care mai afirmă că au transmis obiecțiile lor reprezentanților reţelei de socializare.

Adoptate la cel mai înalt nivel, aceste decizii „au relevat o deficienţă majoră în înţelegerea şi aplicarea de drepturi civice de către Facebook”.

Grupul „nu a încercat să primească expertiza unor specialişti de drepturi civice şi să o aplice aşa cum ar fi trebuit să o facă”, îşi exprimă regretul autorii auditului.

În schimb, Twitter a ales să semnaleze aceste postări ale preşedintelui şi să îşi atenţioneze abonaţii că ele încalcă regulile sale.

Facebook a adoptat totuşi „măsuri pozitive şi importante” împotriva intoleranţei sau falsificării de rezultate la alegeri, recunoaşte documentul, care a fost comandat de reţea în urmă cu doi ani. Însă eforturile sunt considerate insuficiente.

„În acest stadiu al istoriei, autorii auditului se tem ca aceste câştiguri să nu fie mascate de decizii problematice şi bulversante pe care Facebook le-a luat, ceea ce reprezintă regrese mari pentru drepturile civice”, notează raportul.

Marţi, asociaţii aflate la originea unui boicot publicitar împotriva reţelei de socializare Facebook s-au declarat „dezamăgite” după o întrevedere cu Mark Zuckerberg, fondator şi preşedinte director general al grupului, şi adjuncta acestuia, Sheryl Sandberg.

 

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.