G4Media.ro

Audierile noilor comisari desemnați vor avea loc pe 14 noiembrie în comisiile…

Audierile noilor comisari desemnați vor avea loc pe 14 noiembrie în comisiile de specialitate ale Parlamentului European / Adina Vălean este programată pentru ora 13:00 / Votul de încredere pentru Comisia Europeană, programat pentru 27 noiembrie

Conferința președinților (Președintele Parlamentului și liderii grupurilor politice) a decis vineri ca audierile celor trei noi comisari desemnați să aibă loc pe 14 noiembrie, transmite serviciul de presă al Parlamentului European.

Programul audierilor va fi următorul:

  • Oliver Várhelyi (Ungaria), Vecinătate și extindere, 00 – 11.00 în sala JAN 4Q2
  • Adina-Ioana Vălean (România), Transporturi, 13.00 – 16.00 în sala Jan 4Q2
  • Thierry Breton (Franța), Piața internă, 13.00 – 16.00 în sala Jan 2Q2

Structura audierilor

Fiecare audiere durează trei ore. Comisarul desemnat va face o prezentare introductivă de 15 minute, urmată de întrebări din partea deputaților. În total, vor fi 25 de întrebări: un minut pentru fiecare întrebare, urmată de răspunsul comisarului desemnat și de o posibilă întrebare suplimentară din partea deputatului.

Evaluarea

Audierile vor fi urmate de ședințe în care președintele și reprezentanții grupurilor politice (coordonatori) din diferite comisii parlamentare vor evalua comisarii desemnați. Mai multe informații privind procesul de evaluare sunt disponibile aici și în Regulamnetul de procedură.

Conferința președinților de comisie va evalua rezultatul audierilor în seara de 14 noiembrie și va transmite concluziile sale Conferinței președinților. Aceasta va face o ultimă evaluare și va decide încheierea audierilor în ședința sa din 21 noiembrie.

Vot în plenară pe 27 noiembrie

După încheierea audierilor, Președintele ales al Comisiei, Ursula von der Leyen, va prezenta întregul colegiu al comisarilor desemnați și programul Comisiei în cadrul sesiunii plenare.

Declarația sa va fi urmată de o dezbatere și oricare din grupurile politice sau cel puțin o douăzecime din numărul membrilor Parlamentului (pragul redus) pot depune o propunere de rezoluție.

Comisia va fi aleasă cu majoritatea voturilor exprimate în plenară, prin apel nominal.

Votul este programat pentru 27 noiembrie.

Servicii audiovizuale și webstreaming

Toate audierile sunt publice și pot fi urmărite în direct aici.

Centrul multimedia al Parlamentului European va furniza înregistrări video în format HD, fotografii și materiale audio (pachete media corespunzătoare fiecărei audieri)

Înregistrările video în format HD vor putea și descărcate în aproximativ 30 de minute după începerea audierilor și o selecție de fotografii va fi de asemenea disponibilă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Gata, PNL a dus-o și prin Parlamentul României conform legii și acum se prezintă în Parlamentul European. Deloc că PSD!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.