G4Media.ro

Atractivitatea Chinei se erodează / Un număr record de companii caută să…

sursa foto: Pexels

Atractivitatea Chinei se erodează / Un număr record de companii caută să își mute investițiile pe alte piețe (Camera de Comerț a UE)

Companiile europene își pierd încrederea în China ca țară de investiții din cauza politicii sale „inflexibile” privind COVID, considerată „inconsecventă” în punerea sa în aplicare, a declarat miercuri Camera de Comerț a Uniunii Europene, potrivit agenției Reuters, citată de boursorama.com.

Într-un document în care a formulat acest avertisment, organizația a declarat că a primit contribuții de la 1.800 de companii membre pe această temă. De asemenea, oferă 967 de recomandări pentru China, Uniunea Europeană (UE) și întreprinderile europene în vederea îmbunătățirii climatului de afaceri bilateral.

Documentul, care acoperă subiecte de la Taiwan până la comerț, afirmă că China ar trebui să aprofundeze cooperarea cu UE și să accelereze reluarea zborurilor internaționale.

În ultimul an a apărut un „contrast puternic” între China și restul lumii: în timp ce alte țări rămân angajate în procesul de globalizare, China continuă să se întoarcă spre interior”, a declarat președintele Camerei de Comerț a UE, Jörg Wuttke, în cadrul unei conferințe de presă.

„Lumea a optat pentru imunitatea de turmă, iar China așteaptă ca lumea să scape de Omicron, ceea ce, desigur, este puțin probabil”, a spus el, referindu-se la strategia zero-COVID a țării, care are ca rezultat frecvente restricții sanitare și închideri prelungite ale frontierelor pentru majoritatea călătorilor străini.

China consideră că această strategie este necesară pentru a evita saturarea sistemului său de sănătate și un număr inacceptabil de decese.

Potrivit Camerei de Comerț a UE, atractivitatea Chinei este afectată și de oprirea reformei întreprinderilor de stat chineze, de plecarea cetățenilor europeni din China, de restricțiile privind călătoriile în străinătate și de politizarea sporită a afacerilor.

Documentul notează că un număr record de companii caută să își mute investițiile actuale sau planificate pe alte piețe.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Faceti in China ce ati facut in Rusia. Bagati bani si dezvoltati o tara comunista. Si dupa aia va mirati ca a iesit naspa.

  2. Ce au patit, ca 20 i-au tras chinezoii pe lebar si nu au carait neam, au jefuit afaceri, licente, tehnologii, patente nimeni nu a zis nimic!