G4Media.ro

Atestarea competențelor lingvistice de limba română cu diploma de Bac, salutată de…

Atestarea competențelor lingvistice de limba română cu diploma de Bac, salutată de Avocatul Poporului. Instituția sesizase ilegalitatea organizării examenelor suplimentare pentru minorități de către facultăți

Avocatul Poporului salută decizia de recunoaștere a competențelor lingvistice la limba română ale absolvenților examenului de Bacalaureat cu diploma de Bacalaureat, măsură adoptată prin ordin de ministru, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

„Demers finalizat cu succes de instituția Avocatul Poporului și Ministerul Educației și Cercetării”, precizează instituția care invocă ilegalitatea prevederii inițiale care permitea universităților să organizeze un examen suplimentar de cunoaștere a limbii române pentru absolvenții a căror limbă maternă nu era limba română.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Pot sa stiu ce salariu ai de ești așa activa?

  2. Eronat, atestarea cunoștințelor lingvistice de limba romana se face conform programei școlare la examenul de capacitate, gramatica limbii române se studiază pina in clasa a 8-a, dacă ajung la liceu copii care nu vorbesc corect limba romana nu mai au nici o șansă, pentru că la bacalaureat exsamenul este fals numit „examen de limba”, în realitate este un examen de ” literatura romana” adică se reproduc comentarii memorate.
    Cei care au copii în școală românească știu care este adevărul, chiar și copiii știu asta, la liceu se memorează comentarii ale operelor scriitorilor români și se reproduc aceste comentarii la examenul de Bacalaureat. Nu se da examen de gramatica ( adică matematica limbii, înțelesul și folosirea corecta a cuvintelor).

  3. Pe doamna a pus-o Tariceanu, sinistrul partener al lui Dragnea, interesat sa aiba un poion in caz ca e nevoie sa-l foloseasca sa scape de justitie.

    Restul e PR si luat fata la prostime.

  4. Bacalaureatul asazis la limba română atestă competentele de memorare a comentariilor operelor scriitorilor români!!!!!!! Doar atît.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.