G4Media.ro

Atenţionare de călătorie transmisă de MAE: Perturbări ale circulaţiei rutiere în Belgia,…

Sursa foto: G4Media.ro

Atenţionare de călătorie transmisă de MAE: Perturbări ale circulaţiei rutiere în Belgia, pe fondul protestelor fermierilor

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Belgiei că, potrivit unui raport al poliţiei rutiere federale, marţi va avea loc un protest al fermierilor europeni, care va provoca perturbări considerabile pe reţeaua rutieră din Regiunea Capitalei Bruxelles, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis AGERPRES, demonstraţia fermierilor europeni se va desfăşura pe platoul Heysel din Laeken, între Teatrul American şi Atomium, şi este prevăzută să înceapă în jurul orei 7,00, continuând pe parcursul întregii zile de marţi.

Organizatorii se aşteaptă la participarea a 27.000 de protestatari şi 3.000 de tractoare. În cadrul protestului, un grup de 27 de tractoare se va deplasa, sub escorta poliţiei, de la Heysel la Place du Luxembourg, după care se vor întoarce la Heysel.

Autorităţile federale anunţă că staţiile de tren şi metrou vor rămâne accesibile.

De asemenea, instituţiile belgiene vor funcţiona în condiţii normale, dar pot fi decise închideri ale acestora în funcţie de evoluţia situaţiei.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să utilizeze transportul în comun, folosind metroul şi trenul sau alte mijloace de transport şi să urmărească informaţiile privind traficul rutier, consultând pagina de internet a poliţiei rutiere federale belgiene: https://www.inforoutes.be/.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 344 1658, +32 (0)2 343 69 35, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Belgia: +32 (0)4 974 28 663.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...