G4Media.ro

Atenție, șoferi! Punctul de amendă crește de la 145 de lei la…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Atenție, șoferi! Punctul de amendă crește de la 145 de lei la 223 de lei, ca urmare a majorării salariului minim

Punctul de amendă crește, începând cu 1 ianuarie 2020, de la 145 lei la 223 lei. Proiectul de lege pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în Parlament și prin care valoarea punctului de amendă era înghețată și pentru anul acesta la 145 lei a fost atacat la Curtea Constituțională de către PSD, iar președintele nu îl poate promulga până la decizia Curții, scrie Profit.ro

Alte efecte ale neintrării în vigoare a proiectului sunt majorarea indemnizațiilor demnitarilor, care vor crește o dată cu majorarea salariului minim, și majorarea cuantumului sporului pentru condiții vătămătoare de muncă. De asemenea, cumulul pensiei cu salariul în sistemul bugetar nu va fi încă interzis, iar aleșii locali vor putea solicita și ei pensii speciale.

Potrivit legislației în vigoare, un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.

Salariul minim brut lunar va crește la 2.230 lei de la 1 ianuarie, de la 2.080 lei în prezent.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat anterior că trebuie schimbat acest sistem de calcul al punctului de amendă. ”Practic, punctul de amendă a fost legat de salariul minim pe economie și în fiecare an, practic, nu s-a crescut punctul de amendă odată cu creșterea salariului minim. Vom aplica și noi această soluție, să nu creștem punctul de amendă”, a arătat premierul.

Citește integral pe Profit.ro

Citește și

Salariul minim brut crește de la 1 ianuarie cu 150 de lei

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. inca o dovada ca statul mafiot stie un singur lucru: sa jefuiasca popoolimea sub diferite pretexte.

  • In primul rand, daca nu incalci legea rutiera nu are de ce sa afecteze cresterea valorii punctul de amenda.
   In al doilea rand, Guvernul Orban prelungise plafonarea valorii la 145 de lei, dar PSD a atacat la CCR legea, astfel ca prelungire nu a intrat in vigoare.

 2. INCREDIBIL majorează si punctul de amendă!!!
  INCREDIBIL!!! ESTE NOAPTEA MINȚII CE FACE ACEST GUVERN!!! A majorat accizele la combustibil cu 9,11%, in ajun de ANUL NOU, „noaptea ca hoții, după ora 19”, dupa ce, cu o zi înainte, se publicase in Monitorul Oficial vestita eliminare a accizelor pe carburanți!!! CE PĂRERE AVEȚI, DRAGI ROMANI??
  https://www.stiripesurse.ro/in-cea-mai-mare-tacere-guvernul-a-majorat-accizele-la-carburanti-in-seara-de-revelion-dupa-o-zi-de-la-eliminarea-supraaccizei_1417738.html

  • Troll mic, pretul combustibilului s-a ieftinit. Ia si alimenteaza, daca ai masina, sa vezi singur cu cat „s-a scumpit”.

   Dar de ce nu zici de majorarea amenzilor, pe care guvernul de „NOAPTEA MINTII” dorea sa le tina in continuare mici, dar s-a opus partidul tau, PSD, deoarece aceeasi lege taia pensiile speciale ale primarilor?
   Din cauza pensiilor voastre speciale, tu vei plati amenzi mai mari! Dar asta nu te deranjeaza, asa-i? Pentru ca tu n-ai masina!

 3. PNL la Guvern și totul se scumpeste!
  Carnea de porc, pulpa de porc e 25 lei/kg.
  Punctul de amendă crește!
  Vai de noi PNL =PDL.

  • Alo Gelutule, și dacă era PSD la conducere , majorările tot existau și se faceau. Pentru că la Românica așa stă treaba: scumpiri înainte de sărbători, scumpiri de sărbători și scumpiri imediat după sărbători. Nu ai învățat până acum că asta e practica oricărui partid ?Rusinica.

  • @ Mirela
   Termină cu manipularea si minciuna!!!
   TROLL PNL
   Asa ați câștigat alegerile cu minciuna si dezinformare.
   Din primele zile ati dat banii țării la clientela politica si sponsorii campaniei PNL
   HOȚILOR PNL !

 4. Care minciuna și dezinformare ba Gelutule mâncător de căcacat psdist.Tu crezi că toată lumea e proastă și uita sau nu vede ce se întâmplă ? Toți putem vedea prețul la pompa și prețurile în magazine, indiferent ce partid e la conducere. Așa că nu te mai strofoca atât pe aici că vai dezinformare și minciună. PSD-ul poate manipula pensionarii și oamenii fără școală dar mai sunt și oameni care nu pot fi manipulați de PSD.

  • @ Mirela
   Termină cu manipularea si minciuna!!!
   TROLL PNL
   Asa ați câștigat alegerile cu minciuna si dezinformare.
   Din primele zile ati dat banii țării la clientela politica si sponsorii campaniei PNL

   Ati pus iar accize sa fie scumpiri in lant!
   Românii au văzut cine e PNL =PDL=HOTI

   HOȚILOR PNL !

 5. Ce zic eu și ce înțelege postacul pzdist. Ia niste plăcute suedeze mai degrabă