G4Media.ro

„Ateliere Fără Frontiere” face un apel public către companii pentru colectarea de…

Foto: Freepik.com

„Ateliere Fără Frontiere” face un apel public către companii pentru colectarea de calculatoare uzate în sprijinul copiilor din comunități defavorizate

„Ateliere Fără Frontiere” face un apel public către companiile din București și împrejurimi care dețin laptopuri, unități centrale și monitoare destinate casării, în cantitate de peste 100 kg, să le doneze asociației, care le recondiționează și le donează școlilor din comunitățile defavorizate.

„De când a început criza COVID-19 și școlile s-au închis, copiii din comunități defavorizate, care nu au calculatoare acasă, nu mai au acces nici la învățătură. De aceea, în această perioadă, Asociația Ateliere Fără Frontiere a colectat și mai multe deșeuri IT și a recondiționat și mai multe calculatoare. Tocmai pentru a le dona școlilor din comunități defavorizate, astfel încât, pe timpul suspendării cursurilor, unitățile de învățământ să le împrumute copiilor defavorizați, pentru ca aceștia să poată accesa resurse online”, precizează asociația.

Din păcate, în aceste zile, Ateliere Fără Frontiere a rămas fără calculatoare ce pot fi recondiționate, așa că lansează un apel public către companiile din București și împrejurimi care dețin laptopuri, unități centrale și monitoare destinate casării, în cantitate de peste 100 kg. Companiile pot plasa o comandă pentru colectarea gratuită a echipamentelor uzate prin formularul de pe site-ul asociației.

Echipamentele IT vor fi colectate de echipa AFF și testate, reparate și curățate în atelierul de inserție socio-profesională reconect ca apoi să poată fi donate către școlile și copiii care au mare nevoie de acces la resurse educaționale online.

În cei aproape 12 ani de existență, Ateliere Fără Frontiere a recondiționat și donat peste 16.000 de calculatoare către unități de învățământ, organizații neguvernamentale și instituții publice sociale care derulează proiecte educaționale pentru copii și tineri din comunități defavorizate din România.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Foto sus: Freepik.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Contactati firmele care colecteaza electronice in Bucuresti !! Poate va ajuta si testandu-le functionalitatea. Eu am dat acolo cateva……….

  2. Exceptionala ideea, cred ca ar mai trebui adaugat sistemul de operare Manjaro linux , care este gratuit, suta la suta legal, foarte usor de instalat, finantat de C.E., vine cu office preinstalat si multe alte aplicatii gratuite! In plus este aproape imun la atacuri informatice, ruleaza mult mai bine decat sistemele de operare clasice, pe aceleasi resurse.