G4Media.ro

Atacurile israeliene asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza au ucis 18…

Sursa foto: SAID KHATIB / AFP

Atacurile israeliene asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza au ucis 18 persoane în cursul nopții

Oficialii palestinieni din domeniul Sănătății au informat, duminică, că atacurile israeliene asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza au ucis 18 persoane, în cursul nopții, inclusiv copii, informează Politico.

Prima lovitură israeliană de sâmbătă târziu a ucis un bărbat, soția sa și copilul lor de 3 ani, a relatat Associated Press. A doua lovitură a ucis 13 copii și două femei, a precizat aceasta. O lovitură aeriană în Rafah, în noaptea precedentă, a făcut nouă morți, inclusiv șase copii.

Noile atacuri din sudul Fâșiei Gaza au loc în contextul în care bilanțul morților în războiul dintre Israel și Hamas a crescut la peste 34.000 de palestinieni uciși, potrivit oficialilor locali din domeniul sănătății, a relatat AP. Conflictul a devastat cele mai mari două orașe din Gaza și a lăsat o dâră de distrugeri în întreaga enclavă asediată.

Ultimele lovituri au avut loc la câteva ore după ce Camera Reprezentanților din SUA a adoptat proiectul de lege care prevede acordarea unui ajutor de 26,3 miliarde de dolari Israelului. Măsura, care include un ajutor umanitar de 9 miliarde de dolari pentru Fâșia Gaza, se întoarce acum la Senat. În urmă cu aproximativ 10 săptămâni, Senatul american a mai aprobat o legislație cu un ajutor aproape identic pentru Israel.

Proiectul de lege al Camerei va fi acum grupat cu alte trei măsuri. Senatul le va primi ca un singur pachet care include ajutoare pentru Israel, Ucraina și Taiwan, alături de noi sancțiuni, o interdicție a TikTok și puterea SUA de a îngheța activele rusești.

Israelul a efectuat aproape zilnic raiduri aeriene asupra Rafah, unde mai mult de jumătate din populația de 2,3 milioane de locuitori din Gaza s-a refugiat din cauza luptelor din alte părți. De asemenea, Israelul a promis că își va extinde ofensiva terestră în orașul de la granița cu Egiptul, în ciuda apelurilor internaționale la reținere, inclusiv din partea SUA, transmite Politico.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Li se permite