G4Media.ro

Atac terorist la Moscova: Încă trei suspecţi au fost plasaţi în arest…

sursa foto: Captură video

Atac terorist la Moscova: Încă trei suspecţi au fost plasaţi în arest preventiv / Este vorba despre un tată împreună cu cei doi fii ai săi / A fost proprietarul mașinii cu care au fugit atacatorii

Comitetul de Instrucţie al Rusiei a cerut luni arest preventiv timp de două luni pentru încă trei persoane, pe lângă cele patru implicate direct în atentatul brutal comis vineri seară în sala de concerte Crocus City Hall din apropiere de Moscova şi soldat cu cel puţin 137 de morţi, a anunţat o instanţă din capitala rusă, relatează agenţiile AFP şi EFE.

„Am primit alte trei cazuri împotriva acuzaţilor Islomov Aminchon Isroilovici, Islomov Dilovar Isrolovici şi Islomov Isroil Ibragimovici”, a anunţat un purtător de cuvânt al tribunalului. Este vorba despre un tată împreună cu cei doi fii ai săi, conform presei ruse.

Potrivit canalului Mediazona de pe Telegram, unul dintre aceştia a fost până în urmă cu câteva zile proprietarul autoturismului cu care atacatorii au fugit de la locul atentatului, transmite Agerpres.

Cei patru terorişti înarmaţi au deschis focul asupra participanţilor veniţi vineri seară la un concert rock în sale de concerte Crocus City Hall, la 20 de kilometri de centrul Moscovei. Atacatorii au reuşit să fugă, dar au fost în cele din urmă arestaţi, împreună cu alţi şapte suspecţi. Gruparea teroristă Statul Islamic (ISIS) a revendicat atacul în mai mult mesaje.

Într-un mesaj către naţiune, sâmbătă, preşedintele rus Vladimir Putin nu a făcut nicio referire la această grupare teroristă, precizând în schimb că cei patru suspecţi au fost prinşi în timp ce încercau să fugă spre graniţa cu Ucraina, ţară care a negat orice implicare în atac.

Cei patru suspecţi, toţi cetăţeni tadjici, au fost prezentaţi unei instanţe ruse şi au primit arest preventiv pentru două luni. În imaginile de la tribunal ei apar cu semne vizibile de violenţă. Acuzaţi de terorism, ei riscă detenţia pe viaţă.

Conform ultimelor date oficiale, atentatul de vineri seară s-a soldat cu 137 de morţi şi 182 de răniţi. Dintre răniţi, 97 sunt în continuare internaţi, cu răni cu grade diferite de severitate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Sunt sufocat de articole despre rusnaci