G4Media.ro

Atac cu cuțitul la Ierusalim. Doi membri ai poliţiei de frontieră au…

captura video

Atac cu cuțitul la Ierusalim. Doi membri ai poliţiei de frontieră au fost răniți. Atacatorul a fost ucis

Un bărbat care a atacat miercuri seara cu cuţitul forţe israeliene, rănind două persoane în Oraşul Vechi din Ierusalim, a fost împuşcat mortal, a declarat poliţia israelian, conform  Agerpres, care citează AFP.

Doi membri ai poliţiei de frontieră au fost ”înjunghiaţi” în apropiere de yeshiva (şcoală talmudă) pe strada al-Wad, care străbate cartierul musulman din Oraşul Vechi, în Ierusalimul de Est, potrivit unui comunicat al poliţiei.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat că atacatorul a fost ucis de forţele de ordine. Potrivit poliţiei israeliene, atacatorul avea 16 ani şi locuia în Ierusalimul de Est, sectorul palestinian al Oraşului Sfânt ocupat din 1967 de Israel şi apoi anexat.

Poliţiştii au fost evacuaţi spre spitalul Hadassah din Ierusalim, a declarat într-un comunicat agenţia de ajutor United Hatzalah.

”Am tratat o femeie rănită moderat şi un bărbat uşor rănit în urma incidentului… i-am evacuat spre spitalul Hadassah”, a declarat Yechiel Stern, un salvator, potrivit comunicatului.

Ciocniri au izbucnit miercuri seara între palestinieni şi forţele de ordine israeliene în cartierul Issawiya, de unde este tânărul atacator, notează AFP.

Poliţia israeliană a anunţat într-un comunicat că mai multe persoane au fost arestate şi audiate, fiind suspectate de legături cu atacatorul.

Ierusalimul, Cisiordania şi Israelul au fost teatrul din octombrie 2015 şi timp de luni de zile ale unor atacuri anti-israeliene, comise adesea de către tineri palestinieni. Violenţele au scăzut de atunci în intensitate, dar continuă în mod sporadic

Sursa Foto: arhiva/captura

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Noroc de echipamentul de protectie performant.Daca era in Romania se repeta scenariul din gara Burdujeni.