G4Media.ro

ASPA anunţă că primește numeroase sesizări legate de câini care ies liber…

sursa foto: ct100.ro

ASPA anunţă că primește numeroase sesizări legate de câini care ies liber din curţile anumitor firme, depozite şi societăţi comerciale. Angajaţii firmelor îi hrănesc, dar nu şi-i asumă

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) anunţă, marţi, că a primit numeroase sesizări cu privire la câini care ies liber din curţile anumitor firme, depozite şi societăţi comerciale. Angajaţii firmelor îi hrănesc, dar nu şi-i asumă, prinderea lor fiind dificilă. ASPA anunţă că a sesizat Poliţia Locală, relatează nws.ro

”În ultimele zile am primit un număr mare de sesizări cu privire la câinii care ies liber din curţile anumitor firme, depozite, societăţi comerciale. Aceşti câini sunt hrăniţi şi asigură paza acestor incinte pe timpul nopţii, însă, din păcate, nu sunt asumaţi şi înregistraţi pe numele celor care îi îngrijesc”, anunţă, marţi, ASPA.

Instituţia precizează că, de cele mai multe ori, la venirea echipajelor de capturare ASPA câinii se retrag în curţile private sau pe terenurile virane din zonă făcând foarte dificilă capturarea lor.

”Câinii din incinta acestor proprietăţi private de pe raza municipiului Bucureşti au acces la străzile limitrofe fie prin porţile care sunt deschise pe tot timpul zilei, fie prin gardurile care nu împrejmuiesc corespunzător proprietăţile, tranzitează în voie pe domeniul public şi fiind nesterilizaţi contribuie la înmulţirea câinilor fără stăpân. Locul acestor câini nu este pe străzi, ei au nevoie să fie microcipaţi şi înregistraţi în RECS şi, cel mai important, să fie ţinuţi în curţi, fără să poată ieşi neînsoţiţi pe domeniul public”, a mai transmis sursa citată.

ASPA a precizat că echipele au sesizat poliţiile locale pentru sprijin.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Si ce-i asa greu in a rezolva problema? Mergi zilnic la sesizari: daca ii prinzi, bine. Daca nu, amendezi (cu politia locala impreuna, daca asa spune legea). Dai zilnic amenda maxima permisa de lege, 365 de zile pe an. Sigur isi rezolva patronul respectiv singur problema.