G4Media.ro

ASPA: 88 de câini ridicaţi în ultimele zece zile, dintre care 54…

Sursa foto: Facebook / ASPA București

ASPA: 88 de câini ridicaţi în ultimele zece zile, dintre care 54 din zona Lacul Morii / „Se confirmă avertizările pe care le-am transmis cu privire la această zonă. Sursa acestor câini o reprezintă proprietăţile private. Sunt necesare măsuri de sterilizare şi microcipare”

Un număr de 88 de câini au fost ridicaţi din Bucureşti în perioada 21-30 ianuarie, iar 54 dintre aceştia au fost capturaţi de pe câmpul din zona Lacul Morii şi de pe străzile adiacente, transmite Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor Bucureşti (ASPA), potrivit Rador.

„54 în doar 10 zile! Această cifră confirmă încă o dată ceea ce am susţinut şi anul trecut, confirmă avertizările pe care le-am transmis cu privire la această zonă şi anume – problema reapariţiei constante a câinilor. Sursa acestor câini o reprezintă proprietăţile private care vor alimenta constant domeniul public, în lipsa unor măsuri precum sterilizarea şi microciparea. Echipajele ASPA continuă să monitorizeze această zonă şi altele din Bucureşti, răspundem la sesizări şi organizăm acţiuni proprii pentru capturarea câinilor identificaţi pe domeniul public, pe raza Municipiului Bucureşti”, scrie ASPA, pe Facebook.

ASPA anunţă că peste 160 de câini au fost sterilizaţi în primele zile ale campaniei de sterilizări gratuite pentru câini de rasă comună, cu deţinător, din anul 2023.

Clinicile veterinare mobile realizează sterilizări şi în luna februarie, în zilele 18 – 19 şi 25 – 26, în sectoarele 1, 4 şi 6. Programări se pot face la numărul de telefon 0743.204.942, luni – vineri, 09.00 – 16.00. În cadrul campaniei gratuite, se asigură şi microciparea şi înregistrarea în RECS, tratamentul post operator şi carnetul de sănătate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

 1. Sterilizare, microcipare si mai ales amendare drastica a proprietarilor. Amenzi zilnice pana se conformeaza, adica isi repara gardurile si isi sterilizeaza potaile.

 2. Nu ii nai prindeti, ca nu e treaba ASPA. Asa ati spus. Dar vad ca tot prindeti cu zecile si sutele zilnic, desi e treaba altora. Vwdeti ca daca vreti puteti, ii gasiti de fapt pe strazi sau pe campuri, nu in curtile locuitorilor. Niciun proprietar de caine nu ar fi de acord sa il prindeti si sa il euranasiati. Astia sunt caini maidanezi, vagabonzi, din moment ce sunt pe strazi. Dar, ma rog, in Romania este greu sa iti asumi corect responsabilitatea si suntem invatati sa aruncam pe altii: justitie, politie, armata, Curtea de Conturi si mai stiu eu ce

 3. Se confirmă că ASPA stă degeaba pe un purc0i de bani și după ce mai moare un om, se mai ridică și ei de pe cocioc, mai dă două mături peste b0t la 2 câini și gata a rezolvat problema..

  Statu post-factum de trei ori ‘trăiască’ și la cât mai multe pensii n3s1mțit3 haules baules conașule

 4. Puneti naibii taxa pe caine. Vrei caine? Platesti impozit.

  • Corect! Si pentru aia nesterilizati impozit dublu!

  • O să punem și pentru tine impozit pe fiecare opinie. Vrei sa ai opinii , platești.

 5. Daca aveti impedimente, va rugam, sa ne transmiteti, sa stim si noi.
  Din cate stiu, patruleaza tot timpul un politist local, deci daca e nevoie de aprobare sa intrati pe teritoriile private, probabil puteti apela la dansul, e la lacul morii.
  Dar va rugam mult, nu faceti ca primarul care va coordoneaza!
  Unde in lumea asta merge angajatul la client si-i zice: deci eu am un task si rezolvarea ar fi cam asa, daca 10 angahati, clienti ar face 10% din munca, atunci task-ul s-ar rezolva? Sa-mi spubeti, va rog, unde, sa ma angajez si eu acolo.
  Ce e mai misto decat sa-l pui chiar pe client la treaba?

  • Probabil esti rus sau nord vitnamez, ca nu imi imaginez un om cu scoala, chiar 8 clase in Romania, sa nu stie ca politia nu are niciun drept sa poata da autorizatii de intrare pe proprietatea mea. Asta poate cand era Securitatea prin anii 50. Dar, csf? Ncsf

  • Pleaca, bai, cu proprietatea ta privata cu tot!

 6. Cititi legea!sunt 4 cazuri cand se poate intra in locuinta d-tra fara acord!

  • Ce sa fac eu? Te-ai trezit cu mine la usa, sau ce-ai?

  • Nu ai voie sa intri pe proprietatea altuia fără mandat ,de acord . Atunci este lege pentru proprietățile abandonate,iar responsabilitatea este exclusivă a primarului,care știe cine este proprietarul, iar pentru moartea unei persoane este de vina proprietarul, cu complicitatea primarului care nu a luat măsuri,după care poți condamna decedatul pentru intrare pe proprietatea privata,in concluzie vinovat este primarul sectorului 6 care nu a sancționat proprietarul și la fel de vinovat este primarul capitalei,sau directorul aspa care nu a sesizat primarul capitalei despre situația din teren. Oricum fuga de responsabilitate este sport national al angajaților din instituțiile publice. Sunt unii care au plătit cu funcțiile și libertatea fapte de care nu erau direct responsabili,in cazul acesta avem vinovați implicați direct în faptă și nu se ia nici o măsură. Asta este justiția apărată de ue.

 7. S-au umplut satele din Prahova de maidanezi abandonați de mașini speciale.
  Incapabili….

 8. Cainele de paza,corcitura romanească,în curtea omului de cand lumea,nu este si el ,proprietatea stapanului?Pentru ca este proprietar,în virtutea acestei calitati,nu are dreptul sa dispuna de el?Si atunci de ce îl obliga legea sa-l sterilizeze,pentru ca proprietarul este multumit de el si vrea sa-i faca urmasi,din care sa dea si rudelor apropiate,fiindca la noi politia nu prea prezinta incredere,iar de multe ori,si s-a vazut asta,hotii au ramas cu prada bine mersi.Sterilizandu-i pe toti înseamna ca peste ceva ani aceasta specie de caini,fara pret de cele mai multe ori(se fac cadou la prieteni,la rude etc) va disparea,iar cei care au nevoie de un caine de paza, trebuie sa-l cumpere.Dar oamenii,în general,n-au nevoie de caini de rasa pentu a le pazii proprietatile,fiindca sunt pretentiosi,ci de acesti caini traditionali,macar pana se pune politia pe picioare,fiindca a ajuns,vorba lui Paraschiv din Morometii,”cu pantalonii rupti in fund”.Ce vina au oamenii ca statul nu este în stare sa-i prinda pe cei care încurajeaza dezvoltarea fenomenului cainilor maidanezi,unii din interese politice?A,MICROCIPAREA este necesara,ca la vaci,pentru ca pot fi identificati foarte usor si nimeni nu le-ar mai da drumul pe stradă.Toata lumea va fi de acord daca se face gratis,din poarta in poartă,cu o prealabila explicatie si evident cu sanctiuni pentru cei care se opun.
  In anii cinzecii chiaburii erau „dusmanii societatii”,astazi au devenit,orbeste,dusmani,proprietarii de caini traditonali,într-o tara in care statul nu este în stare sa garanteze siguranta fata de hoti a acestor proprietari.Oare, nu cumva se exagereaza? Importul de legi, n-ar trebui sa se facă cu mai mult discernamant și sa se adapteze la specificitatea romanească?

  • Domnule Indignat.
   Cred că ești un ceaușist notoriu. Dacă e gratis vrem toți. Dar de ce gratis dacă este câinele tău după cum zici și vrei sa dispui de el cum vrei tu? O cățea fata de cel puțin 3 ori pe an. Ai impresia că dacă este microcipata nu mai fata sau cățeii se nasc cu cip? Bati câmpii cu datul la rude și prieteni. Ei nu au căței? De trei ori câte patru căței pe an sunt 12 animale. Cite rude și prieteni ai că sa dai 50 de căței in patru ani? Sau ai impresia că suntem familii chinezești. Apropo, acolo câinii sunt crescuți pentru altceva. Din câte știu este o lege care te obliga să-ți sterilizezi câinii (cățelele mai exact). Vrei să ai căței, foarte bine, te înregistrezi, ai obligația evidenței acestora, te supui controalelor și suporți consecințele in caz că nu o faci
   Și nu amenzi ca în România ci să simți că ai o răspundere. Ne plângem că sunt mari amenzile. Vai, e mare amenda, nu pot să o plătesc. Nu poți? Ia fa tu citeva zile munca in folosul comunității. Așa că ia fa tu astfel de comentarii când vei fi direct afectat.

  • @Indignatul
   Ai si tu dreptatea ta. Vai si amar cu asa primari.

 9. Chestia cu terenurile în proprietate nu este decât o abureala.Majoritatea sunt terenuri agricole neîngrădite, nu-i
  impiedică niciun proprietar sa prindă cainii. Problema importanta este ca dacă dispar acești câini dispare și obiectul de activitate al instituțiilor care au ca obiect de activitate acești câini.

 10. Domnule „Ciurin”,nu regimul Ceausescu a „inventat”acest mod,ca romanul obisnuit,in special din mediul rural,sa-si pazească „saracia”cu asemenea caini,ci viata de aici,nevoia a creat o traditie si o mentalitate,o relatie mai dura dintre om si cainele de paza,la fel ca aceasta(viata).Majoritatea acestor oameni stiu sa gestioneze aceste animale si sa nu le lasa sa se catelească,pentru ca de regula îi tin în lant si sunt,cei mai multi,masculi.Daca,de cand lumea,ar fi fost cum ai descris d-ta înseamna ca nu oamenii erau stapanii cainilor,ci invers.Te-ai napustit asupra unui aspect(ma asteptam sa fiu contrazis in felul asta),fara sa tii cont si de celelalte argumente,care se completeaza unele pe altele si formeaza o parere despre cum trebuie abordată aceasta problemă aparuta in ultimul timp si din motive economice si politice.
  Pentru a face ordine în societate nu trebuie sa-i determini pe oamenii responsabili(sunt si detinatori de caini iresponsabili,dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i afectezi pe majoritari)sa renunte la un drept ancestral(vezi Baltagul),de a avea in curte,in lant pe sarmă,un caine care latra la persoanele suspecte,fiindca sterilizarea înseamnă disparitia acestor caini si(la modul cum actioneaza politia astazi,repet,cu pantalonii rupti in fund)înmultirea hotilor.Dar stai,am uitat ca azi traim în paradisul infractorilor.

 11. Multumesc 🤔 pentru sustinere si as vrea sa mai adaug ca oamenii responsabili cu cainii lor(microciparea lor îi va selecta) nu au nici o treaba cu strada.Statul are interes sa fie ordine in spatiul public si in interesul lui se face microciparea,nu a propietarului de caine.Acesta poate fi amendat daca refuza aceasta inregistrare,dar nu sa fie el obligat sa plateasca costul acestei operatiuni,fiindca nu din cauza lui(ma refer la majoritarii responsabili) s-au inmultit maidanezii prin piete,pe strazi si mai ales la marginea localitatilor.
  Respectivul ma acuza pe mine de ceausism,dar el aminteste de acele vremuri,cand refuza gratuitatea microciparii.

 12. D-le indignat, câinii maidanezi nu au venit din pădure, tot de la asa zișii proprietari au plecat sau au fost lăsați sa plece pt ca nu mai aveau chef sa le dea de mâncare.
  Au trecut vremurile feudale când câinii erau folosiți pe post de mijloc de securitate, chinuit legat mereu lângă poarta sa latre la orice trecător pe uliță și ținut în ploaie, frig, hrănit doar odată pe zi. Mi se face pielea găină sa ma gândesc ca săracele animale sunt ținute afara pe înghețul asta.
  Vrei câine, plătește ciparea și sterilizarea, punct.

  • Domnule Mihai,majoritatea oamenilor de la tara si multi de la orase nu pot sa renunte la acesti caini si nu sunt atat de sensibili ca d-ta.Nu avem voie sa le punem în spate inca o raspundere doar ca folosesc asemenea animale pentru a-si pazi proprietatile(prezumtia de VINOVATIE),fiindca multe zone ale tarii n-au trecut nici astazi de feudalism(vezi baronii rosii),cand politistii nu cred ca umblau cu pantalonii rupti in fund,cum umbla astazi.

 13. Domnule Indignat.
  Văd că o tii leandra cu cinii de paza, ținuți în lanț pe sârmă. Cred că trăiești la bloc sau într-o lume imaginară. Așa cum spunea și Mihai, acești câini comunitari de unde crezi că provin? Au crescut în pom, s-au copt si au căzut în stradă? Ce-ți cinii crezi că sunt ținuți în lanț? Mai bine că nu sunt așa multi. Am văzut în stradă câini care sunt de rasa, aruncați pentru că stapânul s-a plictisit de ei, aruncați de pui. Apropo, dacă spui că ai în curte câine nu cățea, de unde ai căței sa dai la prieteni, familie etc.? Te contrazici singur și te împleticești in argumente fantasmagorice. Ai cine, legea te obliga să îl microcipezi, să îl vaccinezi și să îl sterilizezi daca nu ai canișă. Cînd o să învățăm că pe lumea asta sunt legi care trebuie respectate, obligații pe care ți le asumi in orice întreprinzi nu numai drepturi. Al libertăți, inclusiv de a avea un câine dar libertățile tale se termina atunci când ele afectează libertățile mele. Ia sa se plătească impozit pentru fiecare câine ținut în curte sau în apartament să vedem atunci câți vor mai dori sa țină un ciine pentru „paza”. Și mai lasă poliția in pace. Au altele de rezolvat cu câinii din noi nu cu bietele animale care până la urmă nu au nici-o vina. Suntem mai câini decât câinii la care ne referim. Dacă persoana omorâtă de câini era omorâtă de alți oamenii era o știre de 2 minute și atât. Câți oameni sunt omorâți zilnic? Vezi statisticile. Aceste animale au și ele dreptul la viață că și noi. Cine ne noua dreptul să ne consideram superiori tuturor celorlalte viețuitoare ale pământului și să le acordăm dreptul la viață sau moarte după cum vrem? Mi-aș dori să te văd în lanț în ploaie, ger, viscol, căldură cerșind o bucată pe pâine pe care i-o ARUNCĂ stăpânul său o picătură de apă în zilele in care stăpânul sta la aer condiționat cu un pahar de bere rece. Și totuși atunci când îi strigăm se bucura fericiți. Câinii sunt cei ce fac acest lucru.

 14. Ciurin,dar vitele,ovinele,suinele nu sunt tot animale?Cine ne da noua dreptul sa le omoram?!
  Nu poti sa nu te raportezi la starea politiei cand statul iti instituie o prezumtie de vinovatie,doar pentru ca folosesti un caine,corcitura romaneasca,pentru paza proprietatii.Cand acesta iti pune impozit pe asemenea caini in vreme ce politia este de cele mai multe ori neputincioasa,umbla la propriu cu pantalonii rupti in fund,înseamna ca acesta este de rea credintă,si afecteaza garantarea dreptului meu de proprietate prevazut de Constitutie.Dar,stai ca tatucu Iliescu zicea ca proprietatea este un moft.Scuza-mă,am uitat!Dar si d-ta ai uitat ca traim in paradisul infractorilor,sau nu contează!

 15. Și înca ceva.Cand nu pot fi combatute pertinent argumentele le luam în deradere.Cunoastem metoda,ca sa luam clopotul,taiem gatul calului.