G4Media.ro

Asociații de producători agricoli: Dacă Guvernul va introduce TVA zero la alimentele…

Asociații de producători agricoli: Dacă Guvernul va introduce TVA zero la alimentele de bază, s-ar vedea o scădere nesemnificativă a prețului la raft. Au mai fost reduceri de TVA și în trecut și nu s-au văzut diferențe 

Guvernul Ciucă discută introducerea unei cote TVA zero la alimentele de bază (de la 9% în acest moment), au declarat pentru Economedia.ro surse guvernamentale. În acest context, reprezentanții a mai multor asociații din România au declarat pentru Economedia că, în cazul în care Guvernul ar lua această măsură, s-ar vedea o scădere nesemnificativă a prețului la produsele la raft.

Sorin Minea, vicepreședintele Romalimenta, spune că prețurile ar putea rămâne aceleași, cu scăderi nesemnificative. Însă, înainte ca această măsură să fie adoptată, ar trebui foarte bine definite produsele alimentare care se încadrează în coșul de cumpărături de bază.

„În mod precis va însemna pâine, nu știu dacă și patiserie, va însemna carne, dar nu știu dacă și preparate din carne, va însemna lapte, dar nu știu dacă și brânzeturi. Este foarte greu să vă spun. Dacă această măsură se va aplica pentru pâine și produse de panificație, carne și procesate din carne, inclusiv pui și pește, lapte și produse lactate, atunci aceste produse își vor păstra prețurile în continuare pe piață, chiar dacă sunt majorările actuale pe curent și gaze. Nu va însemna o micșorare a prețului pe piață pe trendul actual. În general, prețul va rămâne aceleași, scăderi nesemnificative”, explică Sorin Minea, vicepreședintele Romalimenta, pentru Economedia.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Fix așa se întâmplă în Romanica! Efectul pozitiv este minor pentru cumpărător și major negativ pentru bugetul de stat.

  2. producatorii ulii mele! anul trecut cand a scazut benzina puternic, nu s-a ieftinit nimic. cum a revenit benzina cum le-au scumpit insa. cum au crescut gazele curentul etc iar le-au scumpit. mai au si tupeul sa vorbeasca!! hotii naibii.

  3. Ei sustin scaderea tva ca sa isi creasca apoi preturile cu valoarea tva, asa cum s-a mai intamplat. Banii respectivi vor ramane in buzunarele producatorilor si intermediarilor, nu in buzunarele consumatorilor, iar statul va pierde acei bani. Reducerea tva nu e o masura nici eficienta pentru consumatori, nici buna pentru stat.

    • dar ce bine da pe sticla, sa se infoaie pro*stii ca usl face, usl drege