G4Media.ro

Asociația MozaiQ susține că a primit numeroase amenințări cu moartea, mesaje și…

Sursa Foto: Asociația MozaiQ

Asociația MozaiQ susține că a primit numeroase amenințări cu moartea, mesaje și imagini înfricoșătoare, care includ simboluri naziste și detaliază modalități de a ucide persoane LGBTQ: Numărul cazurilor de violență generată de homofobie a crescut

Numărul cazurilor de violență asupra unor persoane din comunitatea LGBTQ+ a crecut în ultima perioadă, nu mai puțin de patru cazuri fiind raportate atât în Bucureșt cât ș în țară, susține Asociația MozaiQ, organizație comunitară LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și persoane transgender. Potrivit sursei citate, victimele au fost bătute cu cruzime, necesitand ingrijiri medicale pentru multiple leziuni și fracturi, cu consecințe traumatice pe termen lung. Toate cazurile ar fi avut loc în spații publice sau în instituții publice, iar homofobia ar fi fost motivul principal care a declanșat agresiunile.

Asociația mai susține că a primit pe mai multe canale numeroase amenințări cu moartea, mesaje și imagini înfricoșătoare, care includ simboluri naziste și detaliază modalități de a ucide persoane LGBTQ+. Asociația anunță că a depus plângere penală. ”Autoritățile nu pot sta impasibile la această situație, trebuie să vedem măsuri din partea clasei politice, Ministerului de Interne, Poliției Române, procuraturii”, a declarat Vlad Viski, director executiv al Asociației.

Redăm mai jos integral comunicatul Asociației MoaziQ:

”Asociația MozaiQ, organizație comunitară LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și persoane transgender), avertizează că valurile de homofobie și transfobie s-au întețit în ultimele trei săptămâni, cu numeroase cazuri de discurs al urii și violență îndreptate împotriva comunității LGBTQ+.

Nu mai puțin de patru cazuri de violență asupra unor persoane din comunitatea LGBTQ+ au fost raportate atât în București, cât și în alte orașe din țară, unde victimele au fost bătute cu cruzime, necesitand ingrijiri medicale pentru multiple leziuni și fracturi, cu consecințe traumatice pe termen lung. Toate cazurile au avut loc în spații publice sau în instituții publice, iar homofobia a fost motivul principal care a declanșat agresiunile. Victimele au fost asistate de organizații LGBTQ+ și au depus deja, sau sunt în proces de a depune, plângeri penale.

Mai mult, Asociația MozaiQ a primit pe mai multe canale numeroase amenințări cu moartea, mesaje și imagini înfricoșătoare, care includ simboluri naziste și detaliază modalități de a ucide persoane LGBTQ+. Spre exemplu, în data de 10 iulie, la un eveniment social, curtea MozaiQ a fost împânzită de pliante care ilustrau un bărbat gay care se sufocă într-o cameră de gazare, în timp ce un soldat cu simboluri naziste pe uniformă apăsa butonul de gazare. În ultima săptămână am primit pe paginile de social media mai multe mesaje amenințătoare care făceau trimitere la Holocaust. Asociația MozaiQ a depus plângere penală pentru aceste fapte.

Discursul urii împotriva persoanelor LGBTQ+ implică adesea episoade de violență îndreptate împotriva celor care fac parte din comunitate. Una dintre cauzele acestui val de agresiuni are legătură cu promovarea mai multor mesaje homofobe și transfobe în spațiul politic autohton. Aceste mesaje legitimează indirect violența și pun o țintă pe spatele fiecărei persoane din comunitate.

De exemplu, proiectul de lege anti-LGBT care își propune să interzică prezența noastră în spațiul public este o încurajare a acestor episoade de violență îndreptate împotriva celor care fac parte din comunitatea LGBTQ+. Mai mult, discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad, prin care acesta promova un discurs rasist, xenofob, anti-european și anti-LGBT, reprezintă o încurajare a unui sentiment ostil față de persoanele LGBTQ+.

”Violența împotriva persoanelor LGBTQ+ este o realitate dură în România de zeci de ani deja. În spațiul public, în familie, în școală, chiar și în spitale, persoanele LGBTQ+ sunt victime ale agresiunilor fizice și verbale. Este o situație inadmisibilă, mai ales că România are deja câteva condamnări la CEDO în speța aceasta. CEDO a spus de mai multe ori că statul român eșuează în mod constant să protejeze comunitatea noastră.

Plângerile penale nu sunt rezolvate, agresorii nu sunt prinși sau pedepsiți, iar instituțiile abilitate ignoră aceste cazuri de infracțiuni motivate de ură. Urmează chiar o evaluare a României la Consiliul Europei pe acest subiect. Ura aceasta se răsfrânge și asupra organizațiilor noastre care, iată, sunt ținta atacurilor de ură, folosindu-se însemne naziste și primind amenințări cu moartea. Autoritățile nu pot sta impasibile la această situație, trebuie să vedem măsuri din partea clasei politice, Ministerului de Interne, Poliției Române, procuraturii.” a declarat Vlad Viski, director executiv MozaiQ.

Spațiul public ar trebui să fie sigur pentru toți, iar autoritățile ar trebui să transmită un mesaj clar de toleranță zero față de agresiunile motivate de ură. Vrem ca membrii comunității LGBTQ+ să nu se simtă amenințați și să nu devină ținte ale violenței. Mai mult, atragem atenția autorităților că discriminarea pe motiv de orientare sexuală sau identitate de gen reprezintă o circumstanță agravantă.

Asociația MozaiQ LGBT este o organizație comunitară care luptă pentru drepturile omului și care participă la dezvoltarea comunității LGBT din România sub stindardul solidarității și încrederii reciproce, rezultate din activități sociale, o prezență pe scena culturală alternativă, precum și atenția deosebită acordată diverselor grupuri din comunitate.”

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

29 comentarii

 1. Socul de la facturile la utilități.

 2. Fugi ba de aici :)), cine ar timp de prostiile astea

 3. Creșterea homofobiei este doar efectul propagandei lor constante. Daca ar sta în banca lor, societatea ar avea o atitudine poziționată undeva între scârbă, milă și ironie; dar propaganda lor activă naște o contrareacție la fel de activă. Nu înțeleg de ce se miră. Ei sunt cei care vor să schimbe cu forța, inclusiv prin măsuri legislative, atitudinea societății și au pretenția ca aceasta să accepte fără a reacționa.

  • Iar propaganda organizațiilor evanghelice nu are nimic de-a face cu aceste acte de violență? Dar cea răspândită de tot felul de frății ortodoxe? Ca să nu mai spunem de aurici…

  • Asta e gândirea bolșevică .
   Bolșevicul crede ca toți care nu sunt ca el vor fi tolerați dacă stau in banca lor și nu-l deranjează.
   Dacă nu … bolșevicul schimbă foaia !

  • Vorbea schimbe , deoarece vor să fie auziți și să facă parte din societate cu drepturi egale. Mentalitate primitivă ce aveți. Cred că ai aceeași gândire și în privința drepturilor femeilor care și-au câștigat libertățile și drepturile egale pe care se bucura acum fix prin manifestații și ieșirea lor din tiparul: „femeia e bună doar la cratiță și atât”. Vai de voi de oameni primitivi, lumea nu are ce învața de la specimene că voi.

 4. Toți tecrinii homofobi să stea o tură capră, sau să-i pupe în cur pe leghebetiști, la alegere!
  Și mai repede! :)))))

 5. Cica Putim si toata gasca de la varf sunt gay mai, nu glumim mai, e cunoscut printre ei.

 6. O inscenare ieftina pentru a se afla in centrul atentiei si a justifica sponsorizarile din afara. Asta se poate spune. Are politia vreun suspect, a facut vreo arestare, vreo perchezitie? Nu! Atunci de ce publicati astfel de facaturi sub steag fals (ca tot e la moda)?

 7. Ura, violența, răutatea, arată calitatea joasă a unui om. Indiferent cine ești, câți ani ai, ce profesie ai, să bați niște oameni, să-i înjuri, arată că eșți un needucat, un neanderthalian.
  Poți să-i spui cuiva că nu ești de acord cu ceea ce face, cu modul în care se poartă, poți să-ți exprimi civilizat punctul de vedere. Dacă ți-a făcut vreun rău, chemi poliția. Dar să bați oameni care nici nu s-au atins de tine, arată că ești vai de steaua ta.

 8. O uitat MozaiQ-ul prima regula a internetului: nu hranii trolii! Dar ei, altfel cum isi pot justifica si ei existena sa mai primeasca niste donatii…

 9. MENDEBILUL are dreptate. A face propaganda continua si agresiva pt LGBT duce la contrareactie. Eu, personal, consider ca homosexualitatea nu este normala, naturala orice ar spune adeptii ei, nu e in ordinea fireasca a naturii. Cu toate astea nu am resentimente fata de aceasta minoritate zgomotoasa. Atata timp cat nu ma deranjeaza si nu comite acte reprobabile, mai ales publice, nu am nimic cu ei. Pe de alta parte nu sant de acord nici cu extrema cealalta, religiosii. Biserica are trebui sa tina ciocu’ mic pe acest subiect, mai ales ca sant destui popi violatori de copii dovediti de instanta etc.La fel si ONG -urile care apara religia , familia traditionala si alte stupizenii de astea. De asemenea nu cred ca e o idee buna sa dai dreptul homosexualilort sa adopte copii chiar daca in UE si in lume sant tari care fac asta. Un copil nu are discernamant asupra ceea ce este firesc , natural si la fel ca si indoctrinarea idioata, de mic pe care religia incearca sa o exercite. poate dauna psihicului lui. Copilul ia ca model ce vede in familie prima data. Nu mi se pare firesc sa vada doi barbati (hai doua femei mai treaca mearga) cum si-o trag sau isi impart rolurid e „mama” si „tata”. E ridicol si periculos in acelasi timp. Omenirea trebuie sa evite asa ceva cand e vorba de un copil care nu are inca discernamant. Daca adotpia ar fi prin lege pt homosexualui doar de la 18 ani in sus, cine naiba ar vrea sa fie adoptat de o familie de homosexuali, eh ? Cred ca NIMENI, este ?

  • Este că ești un d0bit0c intolerant!
   Zi buey b0ule că e normal că România are cinci zeci de mii de copii instituționalizați și că mai bine trăiesc în case de copii decât, duamneferișiapaără, într-un cuplu de homizexuali. Cr3tinule!

  • @..Kent: singurul comentariu de bun simt al majoritatii (fie ea si sexuala)!
   @alalalt, adica domnu’ dumnezeu maret: fiecare comentariu al tau doamne, e vulgar si obscen, presupun ca e o chestie specifica minoritatii (fie ea si sexuala) din care faci parte! E clar pentru toti (uneori chiar intimidant prin agresivitate, limitand posibilitatea dialogului), cand apari pe „firmament” se face „partie”: loc liber ca incep sa curga laturile! Voi astia acitivistii activi, nu sunteti capabili sa intelegeti ca toleranta nu poate fi impusa, mai ales prin metodele voastre. Nu toti reticentii pe acest subiect, suntem bisericosi si/sau hauristi!

  • Frumos, decent, argumentat. De departe cea mai rațională opinie pe care am citit-o pe g4, pe subiectul asta. De acord în totalitate! Fara propaganda menită să expună reacțiile adverse la adresa comunității și fără drept de adopție, din motivul pe care foarte bine l-ai explicat.

  • Asta e gândirea bolșevică .
   Bolșevicul crede ca toți care nu sunt ca el vor fi tolerați dacă stau in banca lor și nu-l deranjează.
   Dacă nu … bolșevicul schimbă foaia !

  • Și actualii homosexuali ce părinți au avut, nu heterosexuali? Asta, că vor lua exemplu de la părinți e o prostie. Copiii nu insistă să-și imite părinții de când lumea și pământul, mai ales dpdv al sexualității. Cine-și vede părinții făcând sex rămâne cam traumatizat/a, o vreme, mai multă, o viață :)))). Deci, dacă se poate să devii homosexual ești crescut părinți heterosexuali, se poate și viceversa. Așadar, cu moda LGBTQXYZ sau fără ea, procentul va rămâne cam același. Mai experimentează unu, alta….dar, să devii homosexual din conjunctură, e puțin probabil.

  • @Adriana, 👍👍👍 nota 10 pentru opinie

  • Dar sa fii negru e normal sau e si ala act reprobabil?

 10. 4 cazuri de agresiune au fost înregistrate…
  De agresiune, loviri si alte violențe se ocupă poliția.
  Nu e nevoie de o asociație pt asta.

  De unde rezultă ca aceste 4, da patru cazuri , au legătură directă cu apartenența la o minoritate și nu sunt parte a consumului de alcool sau poate chiar agresiuni din gelozie ale membrilor aceleași comunități???

  Ce nu înțeleg aceste mișcări este că propaganda agresivă va atrage contrareacții publice din ce in ce mai viguroase.

  În ceea ce privește amenințările cu moartea ar trebui să fie pe rol un dosar penal identificabil cu nr , dată si an.

  Altfel vom avea doar suspiciuni (ne) rezonabile de victimizare premeditată în scopul creșterii vizibilității prin PR de tip știre negativă din partea ONG urilor care tind să își justifice activitatea si implicit finanțarea.

 11. In capul vostru e ceata totala. Se vede cât de needucați sunteți. Poate ar trebui sa puneți mâna pe o carte de istorie să vedeți cum voi femeile v-ați câștigat drepturile pe care le aveți acum egale cu cele a bărbaților și după sa dați din gura. Doar va arăți prostia și ignoranța

 12. Nimeni nu crede o iotă din victimizarea asta profesionalizată 🙂

  1. dacă ar exista cu adevărat amenințări cu caracter penal, ar merge la poliție. Dar pentru că nu au dovezi vin la jurnaliștii care scriu pe bani, știm sigur că MozaicQ au finanțări grase pe domeniul lor de activitate.

  2. Deci desigur că niște oengiști care trăiesc din finanțări destinate elgibitismului trebuie să țipe ca din gură de șarpe constant ca să iși justifice banii, altfel iși pierd finanțarea…

  • Nu ne spui nimic de oengeurile creștinopaților americani ce își fac veacul prin România și țipă ca din gură de șarpe cât sunt ele de atacate? Oprimatori care pozează în oprimați! 🤮🤮🤮