G4Media.ro

Asociația Elevilor din Constanța a dat astăzi în judecată Ministerul Educației pentru…

Asociația Elevilor din Constanța a dat astăzi în judecată Ministerul Educației pentru a obține anularea măsurii care trimite elevii cu media de admitere sub 5 la profesională

Asociația Elevilor din Constanța anunță că a acționat astăzi, 30 septembrie 2019, în instanță Ministerul Educației, pentru anularea Ordinului ministrului care prevede că elevii cu medie de admitere de 5 nu pot intra la liceu. Motivul îl reprezintă “efectele discriminatorii pe care le are față de elevi, dar și faptul că denotă o atitudine de tipul ‘ascundem gunoiul sub preș’”, spune AEC, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

“Recomandăm Guvernului României să se preocupe de susținerea elevilor aflați în situații de risc, de regândirea sistemului de orientare profesională din învățământ, precum și de alinierea programei și planurilor-cadru cu formule care să asigure libertatea elevilor de a își urma drumul ales în viață, fără a fi constrânși în niciun fel, dar nici aglomerați cu informație în volume foarte mari, aspectele practice lipsind cu desăvârșire”, spune Asociația Elevilor din Constanța.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Votați Viorica Dancila!
    Votați bunastarea și echilibrul!

    • :)))) E o ironie, nu-i asa? Sa vorbesti despre elevii sub 5 si despre Viorica Dancila in acelasi context?

  2. E f corect , elevii care iau sub 5, de fapt chiar sub 7 ar trebui sa se facă sudori , bucătari , parchetari etc , e mult mai mare nevoie de meseriasi bine pregătiți decât de doctori in politica cu facultatea la privat

  3. Puneti mana si invatati, elevi care va stiti „in situatie de risc”! Un 5 puteti lua la EN, ati stat 8 ani in şcoală si nu s-a lipit atâta matematică si română de voi? Lasati avocateala pentru avocați.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.