G4Media.ro

Asociația Dăruiește Viață lansează un nou apel de strângere de fonduri pentru…

Asociația Dăruiește Viață lansează un nou apel de strângere de fonduri pentru reconstrucția în totalitate a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie S. Curie”

Un nou apel de strângere de fonduri lansat de Asociația Dăruiește Viață, în cadrul proiectului #NoiFacemUnSpital. Demersul vizează reconstrucția în totalitate a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie S. Curie”, astfel încât să asigure standarde de tratament ca în Vestul Europei tuturor copiilor internați aici, indiferent de patologie, au transmis reprezentanții Asociației.  

Inspirată de experiența Copiilor-Veterani, care au purtat deja lupta nedreaptă cu cancerul, campania și-a propus să atragă sprijinul din partea unui număr cât mai mare de donatori și de companii pentru a câștiga războiul cu boala, prin construirea celei de-a doua clădiri la Spitalul Marie Curie.  Până la sfârșitul anului, Dăruiește Viață caută să „recruteze” cel puțin 100.000 de noi susținători, care vor avea rolul de a fi Luptători în războiul copiilor cu boala și cu suferința.

„Dintr-odată m-a apucat durerea de spate, m-a apucat pur și simplu. Când am auzit de leucemie, eu nu știam ce este asta. Eu nu știam ce este aia o boală, atunci. Voiam doar să merg acasă. Îmi era dor să-l îmbrățișez pe tata. Dar îl mai vedeam pentru că aveam voie să primim vizitatori, nu în salon, ci pe hol”, spune Maria Ghinea, 10 ani, Copil-Veteran, una dintre protagonistele spotului de campanie

Spotul de campanie a fost filmat înainte de declanșarea pandemiei și a beneficiat de sprijinul Metallica, trupa oferind pro bono drepturile de folosire a melodiei The Unforgiven. Conceptul și execuția campaniei sunt semnate de Papaya Advertising, iar componenta de PR a fost asigurată de OMA Vision.

#NoiFacemUnSpital este cel mai mare proiect de implicare socială, în acest moment în România – peste 350.000 de oameni și peste 4.000 de companii au pus o cărămidă la construcția Spitalului. Am ridicat deja prima clădire, lucrăm la instalații și interioare, astfel încât să fie funcțională la finalul anului următor. Aici, copiii bolnavi de cancer vor putea primi tratament multidisciplinar, la standardele Europei de Vest. Însă, în războiul cu bolile necruțătoare, toți copiii au nevoie de aliați puternici. De aceea am decis să extindem proiectul cu o nouă clădire astfel încât toți copiii care se internează la Spitalul Marie Curie să aibă acces la același standard de tratament. Pentru aceasta avem nevoie de implicarea oamenilor și a companiilor. Pe www.daruiesteviata.ro puteți deveni fondatorul acestui Spital”, transmite Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață

Extinderea presupune adăugarea unei noi clădiri care va avea aproximativ aceeași suprafață și capacitate ca cea recent ridicată (12.000 mp, 9 niveluri, capacitate 187 paturi). În noua clădire vor fi mutate și celelalte specializări din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie S. Curie”. Actuala clădire a Spitalului Marie Curie va fi renovată și transformată în spații de cazare pentru părinți, săli de studiu, cantină, săli de curs etc. În prezent se lucrează la master planul proiectului pentru a identifica modul de integrare și etapele necesare acestei transformări.

„#NoiFacemUnSpital este Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă – un adevărat campus medical care să ofere o abordare multidisciplinară în tratarea copilului-pacient. Aici va fi practicată medicina de secolul al XXI lea, atât la nivel de tehnologii, digitalizare și inovație, cât și la nivel de condiții de tratament, realație cu pacientul și învățare continuă. Spitalul va asigura condiții de confort pentru părinți și pentru cadrele medicale, pentru a face tot ceea ce este omenește posibil pentru a da o șansă în plus copiilor. Este un proiect pe termen lung, conturat în jurul unei viziuni clare: aceea de a schimba radical sistemul medical din România și de a arăta că se poate cu exemple concrete”,  a transmis Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață

Pe lângă strângerea de bani, campania își propune și o schimbare de percepție asupra modului în care este privit  actul donației și al implicării în astfel de cauze sociale, mai spun reprezentanții asociației.

Campania beneficiază de sprijinul mai multor persoane publice (actori, muzicieni, sportivi), care și-au asumat rolul de Corespondent de Război și care vor spune mai departe poveștile Copiilor-Veterani.

Modalitățile de donație pentru persoane fizice:

  1. Online cu cardul sau PayPal, pe www.daruiesteviata.ro, în nume propriu sau în memoria cuiva drag pe www.daruiesteviata.ro/in-memoriam
  2. Prin SMS la 8864 cu mesajul ”SPITAL” pentru o donație lunară de 4 euro
  3. În propria campanie de fundraising pe www.daruiesteviata.ro/campanii sau achiziționând un cadou de pe Raftul de Fericire (www.daruiesteviata.ro/cadouri)
  4. Prin transfer bancar, în conturile Asociației, deschise la ING Bank, RON: RO08 INGB 0000 9999 0317 5286 și EURO: RO68 INGB 0000 9999 0471 5148

Modalități implicare companii: prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit/venit prin completarea online a unui contract de sponsorizare. Toate detaliile pe www.daruiesteviata.ro/sponsorizeaza

Despre Dăruiește Viață: Asociația Dăruiește Viață a fost fondată în 2012 de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, continuând astfel munca începută în regim de voluntariat de sprijinire a bolnavilor de cancer și dotare a unităților medicale din România.

De la înființare, Dăruiește Viață a schimbat un Ordin de Ministru, a oferit sprijin bolnavilor de cancer în relația cu Autoritățile, a modernizat mai multe secții de oncologie din țară (Brașov, Timișoara, Cluj, București), a triplat capacitatea de transplant a României, construind 20 de camere sterile și a demarat cel mai proiect de implicare socială din ultimii ani: construcția Primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă.

În prezent, peste 350.000 de persoane fizice și peste 4.000 de companii fac parte din comunitatea #NoiFacemUnSpital. În timpul stării de urgență, Dăruiește Viață a ridicat Spitalul Modular 1 Elias pentru tratarea pacienților cu coronavirus și a dotat cu 17 tone de echipamente de protecție și echipamente medicale (inclusiv 13 ventilatoare) peste 140 de unități sanitare, din 103 orașe.

Sursa Foto: Dăruiește Viață

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Doua femei fac treaba statului roman, fiindca PSD a furat tot, iar PNL se bate pe ce a mai ramas.

  2. Oengstii scot capetele la lumina. Redeschiderea catorva din cele 55 de spitale inchise de Boc ar produce mai multe paturi, daca paturile si saloanele ar fi problema. Dar trenurile speciale aranjate de domnul Bode cu ministrii austrieci nu exportau paturi. Basescu a si explicat ca e o lipsa enorma de tinichigii.

    • @se apropie campania electorala – ONG-istii astia, cum spui tu, fac treaba cu bani DONATI volutar de oameni, autoritatile (nici nu conteaza ce culoare au) au FURAT 30 de ani bani de la oameni si nu au facut nimic. Cam asta e diferenta, dar esti prea bagat cu capul in latrine ca sa intelegi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.