G4Media.ro

Asociația cercetătorilor români ”Ad Astra” cere ministrei Ligia Deca retragerea proiectului învățământului…

Foto: Pixabay.com

Asociația cercetătorilor români ”Ad Astra” cere ministrei Ligia Deca retragerea proiectului învățământului superior

Retragerea proiectului învățământului superior, făcut public luni, 27 februarie, este cerută într-o scrisoare deschisă a asociației cercetătorilor români ”Ad Astra”, adresată ministrei Educației, Ligia Deca. În scrisoare, cercetătorii atrag atenția asupra mai multor discordanțe între legislația română și cea europeană și asupra mai multor incoerențe în ceea ce privește termenii folosiți din domeniile Cercetare și Cercetare-Dezvoltare, fapt cu ”efecte grave pentru contabilitatea şi statistica cercetării şi pentru aderarea la OCDE”, după cum scrie EduPedu.ro.

”Deşi reprezintă un progres faţă de versiunea anterioară, în proiectul Legii învăţământului superior persistă o serie de probleme grave, inclusiv discordanţe fundamentale şi paralelisme cu legislaţia românească şi europeană a cercetării”, deschid cercetătorii în textul scrisorii, intitulată ”Proiectul de lege a învățământului superior nu este gata”.

Aceștia mai notează că ”o analiză aprofundată a textului nu este posibilă în cele 10 zile de discuţie publică. Fiind o lege paralelă cu legislaţia cercetării din România, în ce priveşte activităţile de cercetare-dezvoltare, şi folosind definiţii diferite, contradicţiile şi incoerenţele se întâlnesc la tot pasul”, se arată în reacția de vineri, 3 martie, față de proiectul făcut public de ministra Educației, Ligia Deca, la începutul săptămânii.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...