G4Media.ro

Armenia refuză să găzduiască exerciții militare rusești în 2023

sursa foto: Wikipedia/ Nicolae Coman

Armenia refuză să găzduiască exerciții militare rusești în 2023

Armenia a anunțat marți, 10 ianuarie, că va refuza să găzduiască în 2023 manevre militare ale unei alianțe conduse de Rusia, pe fondul nemulțumirii față de Moscova în legătură cu blocarea unei rute vitale de aprovizionare a enclavei Nagorno-Karabah, transmite Le Figaro.

Anunțul vine în contextul în care Armenia a dat semne tot mai mari de iritare față de aliatul său rus pentru că nu a acționat în fața „provocărilor” Azerbaidjanului în jurul Karabahului, unde Moscova, implicată în prezent în ofensiva sa în Ucraina, a desfășurat o forță de menținere a păcii.

„Armenia nu consideră oportună desfășurarea exercițiilor Organizației Tratatului de Securitate Colectivă în acest an (…) Aceste exerciții nu vor avea loc”, a declarat premierul Nikol Pashinian într-o conferință de presă. Potrivit lui Nikol Pashinian, Erevanul a informat deja conducerea acestei alianțe militare conduse de Moscova și care reunește mai multe foste republici sovietice.

El a criticat OTSC pentru că „refuză să condamne acțiunile Azerbaidjanului” și Rusia pentru că nu și-a jucat rolul de „garant al securității Armeniei”. „Armenia a așteptat acțiuni specifice din partea partenerilor ruși și a altor parteneri în domeniul securității. Dar Erevanului i s-a spus că frontierele Armeniei și Azerbaidjanului nu au fost demarcate”, a declarat Nikol Pashinian.

Erevanul acuză forțele ruse de menținere a păcii din Nagorno-Karabah de inactivitate, în timp ce azerii blochează de mai multe săptămâni coridorul Latchine, o rută vitală pentru aprovizionarea acestei enclave disputate între cele două țări.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Cu rușii ca si cu boala: dacă accepți vin si nu mai pleacă, dacă nu accepți vin și dacă nu-i omori ca ucrainienii, nu mai pleacă.
    Cu rușii singura discuție o poti purta cu pușca.

  2. Mai ramane de vazut.

  3. Armenia daca ii mai trage mult de urechi pe orci, poate se trezesc si ei cu o „denazificare” :)))

  4. Pai normal, ca nu mai pleaca veci orcii acasa.