G4Media.ro

Armenia califică drept o ”măsură foarte puternică” recunoaşterea de către SUA a…

Armenia califică drept o ”măsură foarte puternică” recunoaşterea de către SUA a genocidului comis de turci în 1915

Premierul armean Nikol Paşinian a salutat sâmbătă decizia istorică a preşedintelui american Joe Biden de a recunoaşte oficial genocidul armean, relatează AFP.

Nikol Paşinian i-a mulţumit preşedintelui SUA pentru această ”măsură foarte puternică spre justiţie şi adevărul istoric” şi care oferă ”un sprijin nepreţuit descendenţilor victimelor genocidului armean”, potrivit unui mesaj postat pe Facebook.

Recunoaşterea genocidului constituie ”un exemplu încurajator pentru toţi cei care doresc să construiască o societate internaţională justă şi tolerantă”, a adăugat şeful guvernului armean.

Între timp, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat ”terţe părţi” că se amestecă în problemele Turciei, în timp ce ministrul de externe Mevlut Cavusoglu a declarat că ţara sa nu are ”lecţii de primit de la nimeni privind istoria sa”.

Joe Biden a recunoscut sâmbătă genocidul armean, devenind primul preşedinte al Statelor Unite care a calificat astfel moartea a 1,5 milioane de armeni masacraţi de Imperiul Otoman în 1915. Peste 20 de ţări au recunoscut oficial acest genocid.

Sursa: Agerpres

Foto: Nikol Pașinian, premierul Armeniei / Sursa: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Asta nu inseamna imunitate pentru faptele infractionale practicate altor popoare. Sub deviza „trebuie sa ne salvam toti odata, nu pe rand” Varujan Vosganian cerea in imunitate impotriva urmariri penale de DIICOT in Parlamentul Romaniei.

    • Ce treaba are una cu alta?

    • 19 milioane de romani au fost lasati fara locuri de munca, fara spitale regionale, fara economie nationala si fara viitor dupa jaful si talharia acestor banditi iar acum cer Romaniei sa recunoasca genocidul.

  2. Nu. Dar nici nu prea se compara.

  3. 19 milioane de romani au fost lasati fara locuri de munca, fara spitale regionale, fara economie nationala si fara viitor dupa jaful si talharia acestor banditi.

    • Ești dus, „amice” turcofil!

    • Tu măcar ai habar ce zici? De când este vinovat un întreg popor (cel armean de față) pentru acțiunile unui penal ca Varujan Vosganian? Văd că în schimb nu ai făcut nici o mențiune la adresa celorlalți politicieni români, indiferent că sunt etnici români (care pe lângă corupțiii de la PSD și PNL mai sunt și cei de la USR+), maghiari(UDMR-ul), turci (Sevil Shaiddeh), nemți(KWJ). Ți-ar conveni să auzi de la un occidental faptul că cică situația din Occident se înrăutățește din cauza bandiților, criminalilor și violatorilor români?

      P.S.: Nu ți-ar strica să citești cartea de mai jos!
      https://carturesti.ro/carte/genocidul-impotriva-armenilor-1042342

  4. Era cazul. Dar sa vedem dc Nicolaie asta poate sa faca ceva cu dusmani ca turcii si amici ca Putin.