G4Media.ro

Armata rusă, epuizată de resurse, folosește armament din Iran în invazia din…

Sursa foto: Telegram / СтратКом ЗСУ / AFU StratCom

Armata rusă, epuizată de resurse, folosește armament din Iran în invazia din Ucraina

Rusia a folosit pentru prima dată drone iraniene „kamikaze” în Ucraina, în condițiile în care trupele sale sunt nevoite să se bazeze pe echipamente din state ”corupte” din cauza impactului sancțiunilor și a pierderilor de pe câmpul de luptă, transmite cotidianul britanic The Times.

Ministerul Apărării din Marea Britanie anunță că Moscova se aprovizionează din ce în ce mai mult cu armament din state sancționate, precum Iranul și Coreea de Nord, pe măsură ce propriile sale stocuri se epuizează.

Forțele ucrainene au afirmat că au doborât marți drona Shahed-136 de fabricație iraniană în apropiere de Kupiansk, în cadrul ofensivei care a străpuns liniile rusești din jurul Harkovului, pe frontul de nord-est.

Se pare că drona nu a detonat la impact, așa cum fusese proiectată

O imagine a sugerat că „drona sinucigașă” cu rază lungă de acțiune a fost doborâtă de forțele ucrainene și că nu a detonat la impact așa cum era prevăzut, deși Kievul a difuzat puține informații. Este pentru prima dată când Ucraina susține că a eliminat un astfel de dispozitiv.

Drona are o rază de acțiune de peste 1.500 de mile, fiind proiectată să găsească o țintă și să se prăbușească în ea, ceea ce îi dă porecla de kamikaze.

Ministerul Apărării a declarat că sisteme similare fabricate de Iran au fost probabil folosite în Orientul Mijlociu, inclusiv împotriva petrolierului MT Mercer Street în iulie anul trecut, un atac care a ucis două persoane și a provocat condamnarea internațională.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat că sancțiunile UE au redus capacitățile Moscovei. „Armata rusă ia cipuri de la mașinile de spălat vase și frigidere pentru a-și repara echipamentele militare, pentru că au rămas fără semiconductori”, a spus ea.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Vai de capul lor si rusii astia.
    E de apreciat ca Ukraina se apara cu 100% armament produs de ei…

  2. Mai mananca si astia ra h at cat mai pot, la iarna le iau altii locul la polonic…