G4Media.ro

Armata israeliană confirmă că l-a eliminat pe numărul trei al aripii armate…

sursa foto: captura video

Armata israeliană confirmă că l-a eliminat pe numărul trei al aripii armate a Hamas, Marwan Issa

Armata israeliană confirmă marţi că l-a ”eliminat” pe numărul trei în ierarhia aripii armate a mişcării islamiste palestiniene Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, Marwan Issa, într-un atac în Fâşia Gaza, relatează AFP, transmite News.ro.

Marwan Issa, ”unul dintre organizatprii masacrului den la 7 octombrie”, a fost ”eliminat într-un atac pe care l-am desfăşurat în urmă cu două săptămâni”, anunţă într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari.

Acest conducător al aripii armate a Hamas a fost ”eliminat într-un atac complex şi precis al Forţelor Aeriene, în baza unor informaţii clasificate ale armatei şiShin Beth”, serviciul israelian de informaţii interne, precvizează el.

Este vorba despre oficialul cu cel mai înalt rang în mişcarea plaestiniană asasinat de armata israeliană de la începutul Războiului din Fâşia Gaza.

Consilierul în probleme de securitate naţională al Casei AlbeJake Sullivan a anunţat moartea luiMarwan Issa într-o conferinţăă de presă la 18 martie.

Născut în 1965, într-o tabără de refugiaţi din Fâşia Gaza,Marwan Issa a evitat orice apariţie publică după ce a ispăşit cinci ani de închisoare în Israel, după ce a fost găsit vinovat de impplicare în mişcarea islamistă.

Ultima sa fotografie – neautentificată – care circulă pe reţele de socializare datează din 2015.

Marwan Issa a făcut parte din Consiliul Militar al Hamas şi din Biroul Politic din Fâşia Gaza, supervizat de către Yahya Sinwar, oficialul cu rangul cel mai înalt în grupare în enclavă.

Publicitate electorală

Un ”strateg fără pereche”, potrivit jurnalistului israelianYoav Limor, el ar fi unul dintre ”creierele” atacului de la 7 octombrie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Elimini un terorist si apar altii trei in locul lui.