G4Media.ro

Armata iraniană aşteaptă unda verde a lui Khamenei pentru a interveni împotriva…

sursa foto: Facebook

Armata iraniană aşteaptă unda verde a lui Khamenei pentru a interveni împotriva contestaţiei

Comandantul Forţelor terestre iraniene, generalul Kioumars Heydari, anunţă joi că trupele sale aşteaptă ordinul liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, pentru a interveni împotriva manifestaţiilor declanşate de moartea lui Mahsa Amini, relatează AFP, citată de News.ro.

Iranul este teatrul unei contestări după moartea, la 16 septembrie, a acestei iraniene kurde, la vârsta de 22 de ani, arestată cu trei zile mai înainte la Teheran de către Poliţia Moravurilor, din cauza unei presupuse încălcări a codului vestimentar strict al Republicii islamice, care obligă femeile să poarte vălul în public.

Generalul Heydari i-a catalogat pe manifestanţi drept nişte ”muşte” şi a ameninţat că armata este pregătită să intervină în cazul în care i se ordonă să o facă.

De la începutul acestor manifestaţii, în urmă cu aproape două luni, catalogate drept nişte ”revolte” de către autorităţi, în principal poliţia intervine pe teren împotriva manifestanţilor.

”Conspiratorii, care sunt azi ca nişte marionete în mâna inamicului, trebuie să se gândească că noi nu vom permite ca sângele sacru al maririlor să fie călcat în picioare”, a ameninţat generalul Heydari, cotat de agenţia iraniană de presă Mehr.

”Îi vom aresta dacă încearcă să iasă în stradă”, a continuat el.

Generalul Heydari a subliniat că faptul că armata nu a intervenit până în prezent nu ar trebui să fie interpretat greşit.

”Dacă. azi, comunitatea revoluţionară nu reacţionează, este pentru că liderul suprem a decis aşa”, a declarat el la o ceremonie, în estul Iranului,.

”Încă, în ziua în care el va da ordinul să-i înfruntăm, ei nu vor mai avea un loc în ţara noastră”, a ameninţat generalul, potrivit News.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Daca-i ordin, cu placere!
  Asteapta ordin, sa nu fie acuzat mai tarziu ca el a avut initiativa.

 2. Ce le mai place la dictatorii ăștia să comande jj

 3. În autocrații, dacă critici regimul ești automat plătit de adversari. Cinic.

 4. Dictator religios, autocrat islamist,musulman extremist spuneți -i oricum! Este adevărat, însă ar trebui privit Putin și în spatele scenei, cine are interes ca acest regim ,opresiv, e drept, să cadă. Așa cam de cincizeci de ani. Problema este că acum ,acționând și în Ucraina, cu China în coasta , cu Arabia Saudită scăpată de sub papuc și cu Europa cam supărată din cauza regresului economic, este foarte complicat. Ghicește cineva cine ar fi acest scandalagiu planetar?

 5. Greșit, America este cea care își bagă nasul în toate găurile.

  • Tu știi mai bine😉

  • Adevarat spus.
   Oare Europa nu se mai trezește o dată să scape de căpușa de „USA”
   Aici lângă noi se țin Războaie iar alți „USA” își umplu rezervele de zăcăminte

 6. Praful și pulberea se va alege de voi, talibanilor.

 7. Acesti „barbati”sunt niște lasi,fiindcă nu pot avea
  succes la femei decat dacă le tin imbrobodite la propriu. „Mosii” ăstia,dacă au bani multi trebuie să aibe si femei multe si daca ar fi lasate să umble „dezvelite”,pe stradă,nu s-ar mai întoarce toate acasă.😄Pe acest substrat sexual se bazează puterea acestor scelerati,dandu-i o puternică conotatie religioasă.
  Putin nu poate sa-si inbrabodească „gagicile”(aici intră și palatele)că-i „mare ortodox”,și atunci,ca sa nu vină „satana”(democratia) peste el,să i le ia,a recurs la război. Diferenta este că la iranieni „satana”vine din interior(război civil),iar la kremlinezi dinspre exterior(razboi,război).Asemănarea este izbitoare.Amandoi liderii sunt foarte religiosi și amandoi sunt înconjurati de acoliti,care profită din plin de pe urma acestor religii.Pierderile pentru umanitate sunt mari,iar pentru ideea de religie,pe termen lung,și mai mari.
  Pe un general d-asta iranian l-a „decapa,piu..,decupat” o dronă de pe bancheta din spate a masinii,prin Irak.P-ăsta nu poate,că stă în „buncăr”,ca Putin.

 8. Specimenele astea de musulmani ,,lideri supremi” sunt niște avortoni, primitivi și fără pic de demnitate încă din naștere (adică, avort)!!! JIGODIILE ASTEA ,cică, sunt bărbați doar în măsura în care terorizează o femeie, căci altfel, nu ar valora nici cât un rahat de câine.

 9. democratie e doar atunci cand insurectionistii sunt impuscati in frunte de la cativa metri