G4Media.ro

Armata americană a distrus 80 de drone şi 6 rachete lansate din…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Tasnim News Agency – Mostafa Tehrani

Armata americană a distrus 80 de drone şi 6 rachete lansate din Iran şi Yemen, anunţă Comandamentul Central al SUA

Forţele americane, cu sprijinul distrugătoarelor Comandamentului European al SUA, au distrus sâmbătă şi duminică peste 80 de drone de atac unidirecţionale şi cel puţin şase rachete balistice îndreptate spre Israel din Iran şi Yemen, a anunţat luni Comandamentul Central al SUA (CENTCOM), potrivit Reuters, citat de News.ro.

Bilanţul include o rachetă balistică pe vehiculul său de lansare şi şapte drone distruse la sol înainte de lansarea lor în zonele controlate de rebelii Houthi susţinuţi de Iran în Yemen, a precizat CENTCOM într-o postare pe X.

Iranul a lansat sâmbătă seara târziu un atac cu drone şi rachete asupra teritoriului israelian, ca ripostă după o presupusă lovitură israeliană asupra complexului ambasadei sale din Siria la 1 aprilie, care a ucis comandanţi de rang înalt ai Gardienilor Revoluţiei.

Atacul cu peste 300 de rachete şi drone, majoritatea lansate din interiorul Iranului, a provocat doar pagube modeste, deoarece majoritatea au fost doborâte de sistemul de apărare Iron Dome al Israelului şi cu ajutorul Statelor Unite, Marii Britanii, Franţei şi Iordaniei.

„CENTCOM rămâne poziţionat pentru a sprijini apărarea Israelului împotriva acestor acţiuni periculoase ale Iranului. Vom continua să lucrăm cu toţi partenerii noştri regionali pentru a creşte securitatea regională”, a precizat armata americană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Păi da. Cum altfel să verifice armatele dacă le funcționează echipamentele? Pornesc un război de testare.